Houdbaarheid van accu-chek performa strips

Accu-Chek Performa strips zijn een handige en nauwkeurige manier om je bloedsuikerspiegel te meten, waardoor diabetespatiënten meer controle krijgen over hun gezondheid. Maar hoe lang zijn de strips houdbaar en wat moet je daarvoor weten?

Wat is accu-chek performa en wat kunt u ermee?

Accu-Chek Performa is een glucometer met geavanceerde technologie die wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel te meten. Met een enkele druppel bloed dat je uit je vinger druppelt kun je de suikerspiegel meten. De meetgegevens worden door middel van een Code-Chip-signaal naar de glucometer verzonden. De glucometer interpreteren dan de Code-Chip-gegevens en geeft een accuraat resultaat weer. U krijgt een uitgebreid beeld van uw bloedsuikerwaarden met indicatie-intervallen tussen 4 en 20 mmol/l.

De Accu-Chek Performa teststrips zijn ook een belangrijk onderdeel van de Accu-Chek Performa glucometer. Ze helpen bij het opslaan en analyseren van bloedglucosedata. De teststrips hebben een grote precisie die naar behoren werkt en een betrouwbaar resultaat levert. Bovendien hebben de teststrips gemakkelijk te lezen lijnen die elk in een andere kleur aflezen, afhankelijk van de concentratie glucose in het bloed.

Hoe lang zijn accu-chek performa strips houdbaar en wat moet je weten?

Accu-Chek Performa strips zijn gedurende 24 maanden na de productiedatum houdbaar. Als de strips na deze datum worden gebruikt, kan dit leiden tot verkeerde resultaten. Daarom moet je altijd zorgen dat je teststrips die gebruikt worden, binnen de productieperiode vallen. U kunt nagaan wanneer de teststrips verstrekt zijn door de productiedatum op de verpakking te controleren voordat u ze gebruikt.

Na de productiedatum is de vervaldatum ongeveer 6 maanden later. Dit is de datum waarop de teststrips de meest optimaal presterende resultaten opleveren. Na deze datum beginnen de prestaties van de strips geleidelijk af te nemen, waardoor mogelijke verschillen in resultaten worden veroorzaakt. Het wordt aanbevolen om de testsstrips te bewaren in de oorspronkelijke verpakking en, als deze wordt geopend, op een droge, koele plaats.

Voor Accu-Chek Performa strips gelden ook verschillende opslagtemperaturen. Bij normale kamertemperatuur (18 tot 25 °C) blijven Accu-Chek Performa teststrips tot 6 maanden effectief. Accu-Chek Performa strips kunnen ook buiten deze temperatuurbereik worden bewaard, maar alleen bij temperaturen van maximaal 30 °C. Bij lage temperaturen (tussen -15 en +5 °C) blijft de effectiviteit van de Accu-Chek Performa strips tot 4 jaar behouden.

Conclusie

Accu-Chek Performa teststrips zijn een zeer betrouwbare en nauwkeurige manier om de bloedsuikerspiegel te meten. Om de beste resultaten te krijgen, is het belangrijk om de productiedatum en de vervaldatum in acht te nemen. Accu-Chek Performa teststrips zijn 24 maanden houdbaar en kunnen binnen de kamertemperatuur (18–25 °C) of bij lage temperaturen (tussen -15 en +5 °C) worden bewaard.

Plaats een reactie