Houdbaarheid van afgekolfde melk

Afgekolfde melk is melk die door middel van afkolven is verwijderd uit de borst van een moeder. Afkolven is een natuuurlijke manier waarop de moeder haar baby melk kan geven zonder een stuk speelgoed zoals een fles. Het is een professionele procedure waarvoor een ​​gecertificeerde verpleegkundige of verloskundige nodig is om de moeder te helpen bij het afkolven. Door afkolven kunnen moeders vers afgekolfde melk geven die geschikt is voor de baby’s.

Hoe lang is afgekolfde melk houdbaar?

Afgekolfde melk wordt beschouwd als het beste voedingsmiddel voor baby’s omdat het van nature zo rijk is aan allerlei voedingsstoffen die baby’s nodig hebben. Afgekolfde melk is ook goed houdbaar en kan worden bewaard tot 72 uur bij kamertemperatuur. Als u het koud wilt bewaren, dan kunt u het tot twee weken in de koelkast bewaren. Als u het wilt invriezen, kunt u het tot zes maanden bevriezen. Maar wees voorzichtig: als u het te lang bewaart, is het mogelijk dat de voedingsstoffen, zoals eiwitten en vetten, verloren gaan.

Wat moet je nog meer weten over afgekolfde melk?

Om de meeste houdbaarheid te behouden, moet u ervoor zorgen dat u altijd een schone fles en borstkolf gebruikt wanneer u melk afkolf. Afgekolfde melk is gevoeliger voor bacteriële groei dan gepasteuriseerde of gebottelde melk, dus het is belangrijk om alle benodigde voorzorgsmaatregelen te nemen. U kunt afkolfmelk ook langer bewaren als u het uithardt door het te koken voordat u het in de koelkast zet. Gepasteuriseerde melk mag ook niet langer dan 24 uur in de koelkast blijven, maar als u afgekolfde melk gekookt heeft, is het vijf dagen houdbaar in de koelkast.

Omdat afgekolfde melk al in de fles zit, hebben baby’s ook niet dezelfde mogelijkheden om de melk te voeden als bij de fles. Daarom moet u ervoor zorgen dat u de warme, lauwe fles gebruikt. Warm of lauw voedseldranken stimuleren de speekselproductie van de baby, wat een belangrijke functie heeft als het gaat om het gewicht, de volledige voeding en de spijsvertering van de baby. Ook is het belangrijk om afgekolfde melk eerst te smeren voordat u het geeft aan de baby, omdat de melk soms aan elkaar kan plakken.

Wat kun je met afgekolfde melk doen?

Afgekolfde melk kan worden gebruikt als een voedingsmiddel voor baby’s, maar het kan ook in recepten worden verwerkt of gebruikt als ingrediënt in verschillende producten, zoals brood, koekjes en ijs. Het kan ook worden verwarmd en gebruikt als een vervangende melk voor koffie, thee en andere dranken. U kunt ook wat afgekolfde melk aan de baby geven die gewend is aan koude of flesvoeding, of beginnen het als een vervanger voor flesmelk.

Omdat afgekolfde melk gemiddeld twee dagen houdbaar is, moeder en haar baby’s hebben tijd om te genieten van de zuigreflex terwijl de baby aan de borst ligt. Omdat de baby’s die afgekolfde melk drinken, minder kans hebben om last te krijgen van verschillende zuig- en spijsverteringsproblemen, zal dit ook helpen bij het verbeteren van hun energieniveau en het verminderen van vermoeidheid. Omdat afgekolfde melk meer voedingsstoffen bevat dan gewone melk, helpt het ook bij het behoud van het immuunsysteem van de baby.

Conclusie

Het is duidelijk dat afgekolfde melk een goed alternatief is voor flesvoeding. Het is relatief houdbaar en bevat meer voedingsstoffen. Daarnaast kan het gemakkelijk worden geconsumeerd, ingevroren en gebruikt in verschillende ingrediënten. Hoewel afgekolfde melk u maximale houdbaarheid garandeert tot ongeveer 72 uur bij kamertemperatuur en tot zes maanden in de vriezer, is het belangrijk om altijd alle hygiënemaatregelen in acht te nemen.

Plaats een reactie