Houdbaarheid van after sun

Aftersun is een product dat wordt gebruikt om ongemakken te verhelpen die ontstaan door UV-straling. Het is een populaire keuze onder mensen die veel tijd doorbrengen in de directe zon en helpt om onaangename gevolgen te verminderen. Niet alleen wordt aftersun vaak gebruikt na het zonnen, maar het wordt ook vaak gebruikt als een moisturizer. Aftersun bevat veel hydraterende en verzachtende ingrediënten die de huid gehydrateerd houden tijdens het zonnen en die ongemakken verlichten die achterblijven nadat we in de zon zijn geweest. Maar hoe lang is aftersun houdbaar?

Wat is aftersun?

Beforesun is een product dat wordt gebruikt als eerste stap in een goede zonbescherming. Het is een lotion of spray die wordt aangebracht op de huid zoals je ook zonnebrandcrème brengt aan. Maar in tegenstelling tot zonnebrandcrème bevat beforesun ingrediënten zoals aloe vera en vitamine E, die dienen om de huid te hydrateren en beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Aftersun daarentegen, heeft centraal zinvol ingrediënten zoals aloe vera, hyaluronzuur, glycerineen, panthenol en vitamine B5. Deze ingrediënten zijn bekend om hun verzachtende eigenschappen en helpen de huid hydrateren en verzachten.

Hoe lang is aftersun houdbaar?

Aftersun heeft een lange houdbaarheid wanneer het wordt bewaard in een koele, donkere, droge omgeving. Bewaar de aftersun op kamertemperatuur. Aftersun die veel verbindingen bevat die lichtgevoelig zijn, zoals retinol, vitamine C en aloe vera, wordt geadviseerd om ook bewaard te worden in een donkere ruimte bij een temperatuur die onder de 25 graden Celsius ligt. Bovendien moet het product altijd goed gesloten blijven om uitdroging te voorkomen en bacteriën en schimmels tegen te gaan. Aftersun zal typisch zo’n 12 maanden houdbaar zijn, maar daarna zal het vervallen zijn kwaliteit verliezen. Wees daarom heel voorzichtig met het product na de openingsdatum.

Hoe gebruik je aftersun

Aftersun moet aangebracht worden op de huid zo snel mogelijk na blootstelling aan UV-straling. Het is het beste om na het zwemmen of in de zon zijn, meteen af te gaan douchen met lauwwarm water. Schud je aftersun voor het gebruik en breng het op de door de zon geïrriteerde huid aan (direct of aangetaste huid). Breng na de douche de aftersun aan en masseer het voorzichtig over de huid totdat het volledig is opgenomen. Het product kan nog eens worden aangebracht als er geen verlichting optreed.

Conclusie

Aftersun is een goede manier om ongemakken te verlichten en de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Aftersun is meestal 12 maanden houdbaar als het op de juiste manier wordt bewaard in een koele, donkere en droge ruimte. Het is het beste om aftersun direct na het zonnen aan te brengen op de gevoelige, geïrriteerde of beschadigde huid. Als je op deze manier gebruikmaakt van aftersun, zul je zien dat je huid die het zonnen iets langer volhoudt.

Plaats een reactie