Houdbaarheid van amandelmeel

Amandelmeel is een veelgebruikt ingrediënt in het paleokoken, raw food diëten en glutenvrije recepten. Amandelmeel is gemaakt van fijn gemalen amandelen of amandelbloesem en heeft een licht zoete, nootachtige smaak. Het is verschillende recepten te gebruiken, maar het is belangrijk om te weten hoe lang het houdbaar is.

Wat is Amandelmeel?

Amandelmeel is gemaakt van gemalen amandelen of amandelbloesem. Het heeft een rijke, nootachtige smaak en is een gezond alternatief voor witte bloem. Het is verkrijgbaar als gemalen, geraspt en gemalen amandelbloesem.

Amandelmeel, ook wel amandelbloem genoemd, bevat veel vezels, vetten, eiwitten, vitamine E en kalium. Het is glutenvrij en bevat lagere glycemische indexwaarden, dus het wordt vaak gebruikt in plaats van tarwemeel in glutenvrije gerechten. Het kan ook gebruikt worden om een taartaar en koekjes mee te bakken.

Hoe lang is Amandelmeel Houdbaar?

Amandelmeel is ongeveer één jaar in de originele voorverpakking houdbaar. Daarnaast is het op verschillende manieren te bewaren, afhankelijk van waarvoor je het gebruikt. In het geval van geroosterd amandelmeel, dat wordt gebruikt om te koken, kun je het het beste ongeveer twaalf maanden gebruiken. Als je amandelmeel langer bewaard, zal de smaak iets afnemen.

Als het amandelmeel is verpakt in een luchtdichte container, is het twee jaar in de koelkast houdbaar. Of je kunt het invriezen, waarbij je het tot acht maanden kunt bewaren. Als je aan het bakken bent met amandelmeel, kun je het het beste onmiddellijk gebruiken. Als je het langer bewaard, kan het taai worden.

Hoe te gebruiken Amandelmeel?

Amandelmeel is een veelzijdig product dat je voor verschillende recepten kunt gebruiken. Het is een goede vervanger voor tarwemeel en is dikker dan gewoon meel. Het komt vaak voor in balbevochtigende recepten, zoals ontbijtgranen, paastaarten, koekjes, brood, pizzabodem en taartaar.

Het is ook populair als ingrediënt in paleo-gebaseerde gerechten, omdat het volledig glutenvrij en suikervrij is. Het is ook geschikt voor veganistische gerechten omdat het gemaakt is met plantaardige producten. Je kunt het toevoegen aan smoothies en gebruiken als een kruid om de smaak van verschillende gerechten te verbeteren. Het kan worden gebruikt in plaats van tarwemeel in recepten om cake, taart, pizza en muffins te maken.

Conclusie

Amandelmeel is een gezonde en veelzijdige vervanging van tarwebloem en is regelmatig gebruikt als volledig glutenvrij en suikervrij ingrediënt. Het is ongeveer een jaar in de originele verpakking en twee jaar in de koelkast houdbaar. Er zijn veel manieren om het te gebruiken, zoals bij het maken van gebak, brood, pizza, taart, muffins en glutenvrije gerechten. Amandelmeel is een gezond, laag glucosiset ingrediënt dat je kunt gebruiken om een gezonde levensstijl te onderhouden.

Plaats een reactie