Houdbaarheid van Angostura Bitters

Angostura bitters is een kruidig-zurige drank die al lang wordt geconsumeerd als smaakmaker in cocktails en andere dranken. Het is een drooggebrouwen drank gemaakt van kruiden, planten en specerijen. Door het antioxidant effect van de alcohol is Angostura bitters een lange houdbaarheid. Dit betekent dat dit drankje tot wel vijf jaar na de aankoop goed is.

Wat is Angostura Bitters?

Angostura bitters is een drank uitgevonden in de 19e eeuw door Dr. Johann Siegert. Hij creëerde de drank in de stad Angostura in Venezuela (tegenwoordig de stad Ciudad Bolivar). De drank die hij bedacht had als medicijn tegen maagklachten, maar werd prompt ingezet als smaakmaker voor dranken en gerechten. De smaak wordt gekarakteriseerd als kruidig, zurig en warm – door de combinatie van kruiden, specerijen en planten. De originele variant bestaat nog steeds en wordt gemaakt in Singapore. Er bestaan ook varianten van Amerikaanse versies, zoals de Amerikaanse Sazerac en de Peychaud Bitters.

Hoe lang is Angostura Bitters houdbaar?

Angostura bitters blijft vijf jaar houdbaar na de aankoopdatum. Dit heeft te maken met de hoge alcoholpercentage van 44%. Angostura bitters wordt gemaakt met zowel suikerstroop als water, waar geen allergenen inzitten. Het is daarom ideaal om mee te experimenteren en toe te voegen bij gerechten en cocktails. Na de eerste keer openen van de fles kan het product wel enige veranderingen ondergaan – zoals de smaak of de kleur. Het is dus belangrijk om de fles goed te sluiten na gebruik.

Wat kan je met Angostura Bitters?

Angostura bitters sprinkelen in je favoriete dranken, zoals een cocktail of een whisky Sour, is een leuke manier om je drankje een vollere, smaak te geven. Je kunt ook experimenteren met de dropper van angostura op je salades of garneringen. Het voegt ook karakter in allerlei sauzen, dressings, zoetzure marinades en andere gerechten. Wat ook leuk is om te weten is dat je Angostura bitters als luchtverfrisser kunt gebruiken – voeg wat drops toe aan een bakje warm water en je hebt een onweerstaanbare geurbal afgegeven. Dankzij het goede bewaren van angostura bitters kun je dit pittige drankje eenvoudig gebruiken om smaak toe te voegen aan je favoriete gerechten.

Conclusie

Angostura bitters is een unieke drank met een interessante smaak. Het blijft vijf jaar houdbaar na de aankoop, dankzij de hoge alcoholpercentage. Bij correcte bewaring is de smaak en kleur behouden. Je kunt met het drankje allerlei smaakmakers ervaren en experimenteren met verschillende ingrediënten om je een dranken een vollere smaak te geven. Angostura bitters is ook een verfrissende luchtverfrisser!

Plaats een reactie