Houdbaarheid van Bacardi geopend

Bacardi is de naam van een drank die al jarenlang een enorme populariteit kent. Niet alleen vanwege de verfijnde smaak, maar ook vanwege de lange houdbaarheid. Een geopende fles Bacardi kan wel enkele maanden bewaren als je de juiste methodes toepast. In dit artikel gaan we dieper in op de houdbaarheid van bacardi geopend, wat Bacardi is, hoe je zorgt dat het drinkbaar en houdbaar blijft en wat je ermee kunt doen.

Wat is Bacardi?

Bacardi Rum is een rummerk uit Puerto Rico dat in 1862 werd opgericht. Hoewel er verschillende varianten van Bacardi Rum zijn, is de meest bekende de Light Rum. Dit is de helderste variant die een zoete smaak heeft met hints van vanille en karamel. Bacardi is meestal geraffineerd in een mixdrank, zoals een Mojito of een Cuba Libre. Ook wordt het vaak in de vorm van een shot geserveerd. Andere bekende Bacardi-varianten zijn Bacardi 151, Bacardi Black en Bacardi Anejo.

Houdbaarheid

Bacardi geopend heeft een bepaalde houdbaarheid die een aanzienlijk langere periode kan duren dan gesloten flessen. Minder bekend is dat de houdbaarheid langer is dan zeven tot tien dagen. Zolang je ervoor zorgt dat de fles Bacardi goed gesloten is, kan deze veilig en drinkbaar worden bewaard gedurende vier of vijf maanden. Sagie adviseert om Bacardi geopend en vers gesloten in een donkere, koele ruimte te bewaren bij een luchtvochtigheid tussen de 50% en 70%. Ook wordt aangeraden de fles even ondersteboven te zetten en het mondstuk van de fles af te vegen. Dit vermindert het aantal bacteriën en andere onzuiverheden die reduceert de kø chel van de drank.

Wat kun je ermee?

Bacardi geopend is een flexibele drank die in veel verschillende cocktails kan worden gebruikt. Naast de bekende cocktails zoals Mojito’s en Cuba Libre’s, is Bacardi ook de smaakmaker van een heleboel andere cocktails die een hint Bacardi hebben. Zo zijn er cocktails met Bacardi en midijn, Bacardi-martini’s, tiramisu-Bacardi cocktails en veel meer. De smaak en smakelijkheid van de Bacardi-cocktails worden met de dag populairder. Bouw ook zeker je bar uit met andere gerechten die Bacardi aan je dranken kunnen toevoegen, zoals olijfolie balsamico en jus d’orange.

Overzicht

Bacardi is een bekende drank die niet alleen al jarenlang populair is, maar ook opvallend lange houdbaar is. Een geopende fles Bacardi kan relatief lang bewaard blijven als je de juiste verzorging en methodes gebruikt. Bacardi is een veelzijdige drank die in veel verschillende cocktails gebruikt kan worden alsmede voor andere dranken. Bacardi geopend is een drank die veelzijdige smaken en ingrediënten aan je dranken toevoegt.

Plaats een reactie