Houdbaarheid van bouillon

Bouillon is een krachtige smaakmaker die veel voorkomt in veel verschillende soorten gerechten, van salade tot soep. Maar als je bouillon hebt gekocht, hoe lang is deze dan houdbaar? Hoelang kan je bouillon bewaren voordat het bedorven is? Het antwoord is dat het afhangt van de manier waarop je het opslaat.

Soorten bouillon

Er zijn twee soorten bouillon die je in de supermarkt kunt kopen, vers en gedroogd.
Versgekookte bouillon is de meest populaire en is meestal verpakt in een kartonnen doos. Dit soort bouillon kan gedurende 3 tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard. Gedroogde bouillon is verpakt in porties en moet worden gemengd met warm water voordat het wordt gebruikt. Deze kan langere tijd houdbaar blijven, maar de houdbaarheid hangt af van de ingrediënten waaruit de bouillon is gemaakt.

Houdbaarheid van versgekookte bouillon

Versgekookte bouillon wordt meestal in een kartonnen doos verkocht. Als je het in de koelkast bewaart, kan je het tot 3 tot 4 dagen houdbaar houden. Neem de vervaldatum serieus. Als deze datum is verstreken, moet je het weggooien omdat het niet meer veilig is om te eten. Als je de versgekookte bouillon langer dan 4 dagen wil bewaren, kan je het bevriezen. Bij het invriezen krimpt de verpakking van de bouillon, zodat je meer plaats in je vriezer krijgt. Gebruik vrieszakken of containers met afdichting om de bouillon op te slaan.

Houdbaarheid van gedroogde bouillon

Gedroogde bouillon wordt meestal verkocht in kleine porties. Hoewel deze bouillon langer houdbaar blijft dan verse bouillon, moet deze binnen 3 tot 4 maanden worden opgebruikt. Gedroogde bouillon kan langer houdbaar blijven als deze in een luchtdichte container wordt bewaard. Voeg warm water toe aan de gedroogde bouillon voordat je het gebruikt. Als je dit niet doet, kan het bederven doordat bacteriën in de lucht de bouillon kunnen besmetten.

Gebruik van bouillon

Bouillon wordt vaak gebruikt voor het koken van soepen, salades en andere gerechten. Het wordt vaak toegevoegd aan gerechten om smaak toe te voegen. Bouillon wordt ook vaak gebruikt als bouillonblokje, waar je kruiden aan toe kunt voegen om de smaak van je gerecht te versterken. Bouillon wordt ook vaak gebruikt om het vochtgehalte van gerechten te verhogen.

Conclusie

Bouillon is een veelgebruikt ingrediënt om smaak toe te voegen aan verschillende gerechten. Afhankelijk van het soort bouillon, kan deze 3 tot 4 dagen houdbaar blijven in de koelkast. Versgekookte bouillon moet na de vervaldatum worden weggegooid en gedroogde bouillon moet binnen 3 tot 4 maanden worden opgebruikt. Doe er je voordeel mee en geniet van een heerlijk maal met bouillon.

Plaats een reactie