Houdbaarheid van bouillonblokjes

Bouillonblokjes zijn kant-en-klare kruidenmengsels met zout, specerijen, toevoegingen als mononatriumglutamaat en andere smaakmakers. Ze worden gebruikt om een gerecht of saus op smaak te brengen. Ze worden door huishoudens gebruikt of gebruikt in grote volumes door chef-koks en cateringbedrijven. Hoewel het gebruik ervan al eeuwen oud is, was het vooral na de Tweede Wereldoorlog dat de bouillonblokjes hun opmars maakten. Ze worden ook beschouwd als een toegevoegde waarde aan iemands dieet, omdat de bouillonblokjes erg lekker zijn en goed te doseren.

Hoe lang is bouillonblokjes houdbaar?

Voordat je een bouillonblokje koopt dan is het verstandig om de vervaldatum te controleren. Bouillonblokjes zijn meestal lange tijd houdbaar, passen meestal tussen de twee en drie jaar, afhankelijk van de toevoegingen, maar als het verkeerd wordt bewaard kunnen de originele kwaliteiten verouderen. Bouillonblokjes die bij de winkel worden gekocht hebben meestal een best before date; als je deze verrby brent, vertrouwen we erop dat het product veilig is voor consumptie. Als dit niet het geval is, wordt het product helemaal afgewezen.

Naast het controleren van de vervaldatum is het ook belangrijk rekening te houden met de temperaturen waaraan de bouillonblokjes worden blootgesteld. Wanneer de bouillonblokjes worden blootgesteld aan hoge temperaturen, zoals bij het koken, verliezen ze hun kwaliteit. Als u bouillonblokjes bewaart of opnieuw verpakt, zorg er dan voor dat u het op een koele plaats (meestal achterin het kastje) bewaart.

Wat kun je ermee?

Bouillonblokjes zijn uitermate geschikt voor het koken van soepen, sauzen, vleesgerechten en gerechten met passata en tomatenpuree. Ze worden vaak toegevoegd aan grote volumes voor het bereiden van gerechten, omdat het de smaakgewoonten voorziet. Het is ook verkrijgbaar in verschillende smaken, van kruidig Italiaans, mild Chilli, zoet Thai of een klassieke groentebouillon, waarmee je de smaak van je eten echt mee kunt verbeteren.

Het is ook een ideale manier om koken versneld te zien. Wanneer je bouillonblokjes gebruikt dan hoef je geen eindeloos te wachten op het toevoegen van verse kruiden en specerijen. U hoeft alleen een paar bouillonblokjes toe te voegen en uw gerecht is klaar. Er zijn ook een aantal manieren waarop u de bouillonblokjes in uw recept kunt gebruiken. U kunt een groot bouillonblokje of verschillende individuele kruidenmixen variëren, afhankelijk van wat u lekker vindt.

Bouillonblokjes kunnen ook worden gebruikt als een drankje voor degenen die de smaak van traditionele bouillon lekker vinden. Ze worden in koud water geplaatst om een verfrissende bouillon te maken, wat een smakelijke en slanke drank maakt die gezond is voor een dieet. Doorgaans zijn de bouillonblokjes zo gemaakt dat ze geen zout of kunstmatige producten bevatten, waardoor ze veel populairder zijn bij degenen die gezonder willen leven.

Conclusie

Al met al is bouillonblokjes een ingrediënt waarvan u, als u goed bewaard wordt, maximaal twee à drie jaar lang plezier kunt hebben. Het is een handige oplossing, omdat het eenvoudig te doseren is en biedt u een heerlijke smaak als basis voor uw maaltijden. Bouillonblokjes kunnen worden toegevoegd aan soepen, sauzen, gerechten met passata en tomatenpuree, en is zelfs een verfrissend drankje geschikt voor dieetplannen. Al met al is bouillonblokjes een fantastische smaakmaker die heerlijke gerechten maakt, mits goed gebruik en bewaarwijze.

Plaats een reactie