Houdbaarheid van Bouwhelm

Een veilige en geschikte bouwhelm is essentieel bij bouwwerkzaamheden. Heeft u recent een bouwhelm aangeschaft? Dan wil je natuurlijk weten hoe lang deze geschikt is. Aan de hand van deze gids leert u meer over de houdbaarheid van bouwhelm.

Wat is een bouwhelm?

Een bouwhelm of bouwhelm is bedoeld om u te beschermen bij bouwarende werkzaamheden. Afhankelijk van het werk stelt u uw helmsysteem samen met een kap, schaal, kleine accessoires en banden. De kap, meestal gemaakt van een hard materiaal of composiet, beschermt u tegen mogelijke schade als gevolg van het vallen van voorwerpen, stromend water, hitte, of andere stoffen. De schaal, gemaakt van kunststof, beschermt uw hoofd ook tegen mogelijke schade.

Hoe lang is de bouwhelm houdbaar?

De gemiddelde houdbaarheid van een bouwhelm varieert tussen 5 en 10 jaar. Ook afhankelijk van de kwaliteit en het materiaal is de levensduur van een bouwhelm verschillend. Het is daarom belangrijk om een helm te kiezen die is gemaakt van hoogwaardige materialen die lang mee gaan. Ook is het van belang om de helmbanden jaarlijks te vervangen. Na 5 jaar moet u de kap en schaal vervangen.

Wat als uw helmsysteem schade heeft opgelopen?

Als uw helm schade heeft opgelopen, zoals krassen of een barst, moet u deze onmiddellijk vervangen. Ook als de helm erg vervormd of beschadigd is, is het belangrijk vervangingen in te schakelen. Als de helm is gevallen of blootstand gesteld aan zure of alkalische omstandigheden, moet u deze eveneens vervangen. Deze schade kan namelijk invloed hebben op de bescherming van uw hoofd.

Conclusie

Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de houdbaarheid van uw bouwhelm. Uw bouwhelm dient regelmatig te worden gecontroleerd op mogelijke schade. Als de helm schade heeft opgelopen, dient u deze te vervangen. Na 5 jaar is het belangrijk de helmbanden te vervangen en na 10 jaar de kap en schaal. Blijf daarom altijd goed uw helm in de gaten houden voor een optimale bescherming.

Plaats een reactie