Houdbaarheid van campari

Liefhebbers van cocktails weten dat campari een essentieel ingrediënt is. Maar hoe lang is campari houdbaar? In dit artikel geven we een uitgebreide uitleg over de houdbaarheid van het drankje, wat het is en wat je ermee kunt.

Wat is campari?

Campari is een vrij sterk drankje, gemaakt van wijn, alcohol, kruidengeneesmiddelen, kruiden en aroma’s. In het verleden werd het gebruikt als algemeen tonicum om de gezondheid te bevorderen en als geneesmiddel tegen ziekten zoals Malaria en Asiatic Cholera. In de 19e eeuw begonnen Italiaanse apothekers het recept te verkopen aan particulieren. Tegenwoordig wordt campari als een ‘aperitif’ gedronken, dat wil zeggen als een drankje dat geserveerd wordt voor de maaltijd om de smaakpapillen te stimuleren. Campari is wat donkerrood en zoet van smaak, soms kruidig maar altijd smaakvol. Als je het combineert met prossecco, soda of andere dranken, geniet je van de heerlijke smaak van campari mixdrankjes zoals de Negroni.

Hoe lang is campari houdbaar?

Campari heeft een extreem lange houdbaarheid als je het op een goede plaats opslaat. Als je het bij elke maaltijd drinkt, is het aanbevolen om het binnen drie maanden op te drinken zodat de smaak optimaal is. Campari is ook langer houdbaar als je het in de koelkast bewaart. In de koelkast blijft campari maximaal twee jaar houdbaar, maar naarmate het drankje ouder wordt, neemt de kwaliteit en smaak af. Als je op zoek bent naar die heerlijke campari-smaak, is het dus raadzaam om het zo vroeg mogelijk te drinken.

Hoe campari opslaan?

Campari behoudt de meeste kwaliteit en smaak als je het – zoals we van spirituele dranken gewend zijn – op een droge, koele en donkere plaats opslaat. Sommige campari drinkere kiezen voor na het openen en gebruik een hermetische verpakking om de drank te bewaren. Campari’s boatinstructie adviseert om het in de koelkast te bewaren in de originele fles zodat de kwaliteit en smaak het best behouden blijft.

Wat kun je met campari?

Campari wordt meestal als aperitief gedronken als je op gaat naar de maaltijd. Maar het kan ook worden gecombineerd met bijna elke alcoholische drank om een heerlijke cocktail te maken. Demo’s zoals de Negroni, Campari-soda of Americano combineren het goed met gin, gin, wodka en andere klassieke alcoholische dranken. Maar je kunt ook andere mixdrankjes en shots maken zoals een drankje van campari, tequila, citroensap en suiker of een shot van campari en sinaasappellikeur.

Conclusie

Campari is een pittige versterkte drank die al tientallen jaren wordt gebruikt voor lichte cocktails en mixdrankjes. Als je je campari goed bewaart, kan het twee jaar in de koelkast blijven en als je het vaker drinkt moet je het binnen een paar maanden opdrinken. Campari is helder rood met een zoete, aangename en kruidige smaak. Het is ideaal als je op zoek bent naar een verfrissend aperitief en het combineert goed met andere alcoholische dranken om smakelijke mixdrankjes te maken.

Plaats een reactie