Houdbaarheid van champagne Moët & Chandon

Chardonnay is een bekend wijnsmaak, maar de naam Moët & Chandon is nog bekender. Deze bijzondere champagne uit Frankrijk is een echte bestseller als het gaat om de feestelijke momenten. Maar wat beïnvloedt de houdbaarheid van deze champagne? En hoe kun je het meeste uit je fles halen door het optimaal te bewaren? Dat lees je in dit artikel.

De basis van Moët & Chandon

Moët & Chandon is een bekende champagne uit Frankrijk. De wijn is gemaakt van verschillende druiven, waaronder Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. De combinatie van deze druiven geeft de Champagne een betoverende smaak die de mensen al vele jaren kunnen waarderen. Sinds 1743 staat Moët & Chandon voor een hoge kwaliteit. Dit komt onder andere doordat het elke fles wijn nauwkeurig beoordeelt op zuivere smaak en zuivere geuren.

Moët & Chandon produceert vele verschillende soorten champagne. Er is de bekende Brut Imperial, de Extravagant Imperial, de Ice Imperial en de Impérial Rosé. Deze champagnes hebben allemaal een andere smaak, waardoor er voor iedereen wel een geschikte is. Van droog tot zoet en van licht wit tot dieproze, Moët & Chandon heeft champagne voor elke gelegenheid.

Hoe lang is Moët & Chandon houdbaar?

De houdbaarheid van een Moët & Chandon champagne is afhankelijk van de aard van de drank. Want elke champagne heeft een andere verhouding van olie, zwavel en zuurstof. Bovendien is het algemeen bekend dat zoete champagnes langer houdbaar zijn dan droge champagnes. Maar als je de basisregels voor de opslag van Moët & Chandon volgt, kun je er seker van zijn dat je langer van je champagne kunt genieten.

Allereerst is het belangrijk dat de Moët & Chandon in een omgeving wordt bewaard waarin de temperatuur tussen 12 en 14 graden Celsius ligt. De fles champagne moet ook goed gesloten zijn en de vloeistof in de fles moet naar beneden gericht zijn. Hierdoor wordt voorkomen dat er zuurstof bij de champagne komt die de houdbaarheid kan verminderen. Daarnaast kan ook contact met zonlicht en zuurstof de houdbaarheid van de Moët & Chandon champagne verminderen. Daarom is het belangrijk dat de fles goed wordt afgesloten en op een donkere plek wordt bewaard. Als u uw Moët & Chandon op de juiste manier bewaart, kunt u er langer van genieten.

Wat kun je met Moët & Chandon?

Moët & Chandon is niet alleen geweldig om uitstekend te proeven, maar je kunt er ook andere lekkere dranken van maken. Bijvoorbeeld kun je een aperitief bereiden met Moët & Chandon en aardbeien. Hiervoor neem je een glas, voeg je een scheutje champagne, een druppel limoensap en enkele aardbeien toe. Schudden en je kunt een heerlijke aperitief genieten met Moët & Chandon. Of wat dacht je van een wijntonic met Moët & Chandon? Hiervoor heb je tonic, ijs en Moët & Chandon nodig. Voeg het ijs toe in een glas en giet hier de tonic en Moët & Chandon overheen. Tip de drank af met wat munt en je kunt genieten van je wijntonic.

Conclusie

Moët & Chandon is een bijzondere champagne, afkomstig uit Frankrijk. De champagne heeft verschillende smaken, waardoor er voor ieder wat wils is. Bovendien heeft het ook een goede houdbaarheid. Als je de juiste opslagmethode gebruikt, kun je langer genieten van je Moët & Chandon champagne. Maar als je iets anders met deze bekende drank wilt doen, kun je ook een aperitief maken of een wijntonic. Probeer Moët & Chandon en geniet.

Plaats een reactie