Houdbaarheid van champagne Piper Heidsieck

Wat is Champagne Piper Heidsiec?

Champagne Piper Heidsieck, opgericht in 1785 door Florens-Louis Heidsieck, is een van de bekendste Champagne-huizen. Het bedrijf is gevestigd in Reims, Frankrijk, de hofstad van de Champagne-streek. De champagnes van deze producent worden over de hele wereld gedronken. Er worden verschillende soorten gemaakt, waaronder brut, extra brut en demi-sec. Bijna alle stijlen worden gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druiven. Champagnes van Piper Heidsieck worden gezien als overheersend fruitig en fris, maar ook schoon en rijk van smaak.

Houdbaarheid van Champagne Piper Heidsieck

De houdbaarheid van Champagne Piper Heidsieck varieert afhankelijk van de wijntype. Bij brut stijlen, zoals brut of extra brut, is de houdbaarheid ongeveer 3-5 jaar. De flessen moeten worden opgeslagen op een koele plek, uit de buurt van direct zonlicht, om te verzekeren dat ze hun hele smaak behouden.

Voor rosé-champagne zou de houdbaarheid ongeveer 2-3 jaar zijn. Afhankelijk van het type champagnewijn, kunnen ze meer of minder tijd in de fles houden om hun lekkere karakter te behouden. Voor ‘Vintage’-stijlen met een langdurige rijping in de fles zou de houdbaarheid tot 7 jaar kunnen zijn. Uiteindelijk verandert de smaak van deze stijl naarmate deze ouder wordt.

Er wordt aanbevolen dat een gekoelde fles op druk gehouden wordt, wat de houdbaarheid en smaak kan verbeteren. Om het beste uit de smaak te halen, is het belangrijk om een fles Champagne Piper Heidsieck op de juiste temperaturen te serveren. De meeste stijlen moeten worden gekoeld op 8 – 10°C; anderen zoals Vintage Champagnes kunnen het beste worden geserveerd bij een kamertemperatuur van 12°C.

Gebruik van Champagne Piper Heidsieck

Champagne Piper Heidsieck is een goede optie voor speciale gelegenheden. Het is een alternatief voor andere mousserende wijnen en wordt vaak geserveerd als een feestelijk aperitief. Om de smaak extra te laten knallen adviseert de producent om het te serveren in een coupe, omdat dit de koolzuurgas helpt te behouden. Het kan ook worden gepaard met veel verschillende soorten gerechten, waaronder een traktatie van gerookte forel of foie gras.

Champagne Piper Heidsieck kan ook worden gemengd met andere dranken om een exclusieve cocktail te maken. Door het toe te voegen aan een mix van citrus, suiker en hete saus creëer je de zogenaamde ‘Bubbling Hurricane’. Dit is een heerlijke mix van frisse citrusaroma’s met de zachte smaken van de Champagne. Je kunt ook een cocktail maken met limonadesiroop, verschillende bessensoorten, limoensap en een fles Champagne voor een frisse, tropische smaak.

Conclusie

Champagne Piper Heidsieck is een klassieke stijl die over de hele wereld wordt gedronken. Het maakt een geweldig aperitief of kan worden gebruikt om een exclusieve cocktail te maken. De houdbaarheid varieert afhankelijk van de stijl, maar brut en rosé-stijlen gaan meestal 3 tot 5 jaar mee als de juiste voorwaarden zijn nageleefd.

Plaats een reactie