Houdbaarheid van champagne Veuve Clicquot

Champagne Veuve Clicquot is één van de meest bekende champagnes ter wereld. Het merk is gebasseerd op een eeuwenoude champagnehuis dat in 1772 is opgericht door Philippe Clicquot. De houdbaarheid van deze Champagne is afhankelijk van de oplossingen die u kiest.

Wat is Champagne Veuve Clicquot?

Champagne is een fijne bubbelige drank met een mooie gouden kleur. Het heeft zijn ontstaan gevonden in de Champagne-streek in Frankrijk. Champagne Veuve Clicquot is een traditionele mousserende wijn die voor 85% uit Chardonnay druiven en voor de overige 15% uit Pinot Noir en Pinot Meunier bestaat. De champagne onderscheidt zich door de frisse smaken en weet gemiddeld 12-24 maanden te rijpen voor hij klaar is om gedronken te worden. Door de lange rijpingsfase, combineert de champagne de fruity-volle aroma’s van de druiven. Ook bevat de champagne natuurlijke suikers en duurt het wat langer voor hij op dranksterkte raakt na opening.

Hoe lang is Champagne Veuve Clicquot houdbaar?

Hoe lang je Champagne Veuve Clicquot kunt bewaren, is afhankelijk van de soort opbergoplossing die je kiest. Als je de champagne in de koelkast bewaart, dan is deze gemiddeld tussen de 1 en 2 maanden houdbaar. Als je echter bepaalde gedroogde ingrediënten toevoegt, zoals suiker, citroensap of zoethout, of als je de fles in ijs omhult, dan kunt je de houdbaarheid op 6 weken of langer verlengen.

Wat kun je met Champagne Veuve Clicquot doen?

Champagne Veuve Clicquot is een heerlijke mousserende drank die je op velerlei manieren kunt consumeren. Je kunt deze champagne in het bijzonder drinken als aperitief, maar je kunt er ook cocktails van maken. Je kunt het ook gebruiken om je desserts een speciale twist te geven, of het als een marinade gebruiken. Dankzij de frisse smaken, is Veuve Clicquot een populaire champagne voor de bereiding van toetjes, zoals een citroen-meringue met champagne, perensoufflé met champagne, oranjecake met champagne, gebakken banaan met sinaasappel en champagne en malasspijs met champagne. Je kunt het ook in combinatie met tuinkruiden zoals salie, tijm en basilicum gebruiken om sauzen op smaak te brengen.

Conclusie

Al met al is Champagne Veuve Clicquot een ware delicatesse. Hoe lang de houdbaarheid is, hangt af van de manier waarop je de champagne opslaat. Als je de fles in de koelkast bewaart, dan is deze gemiddeld tussen 1 en 2 maanden houdbaar. Als je bepaalde gedroogde ingrediënten toevoegt, zoals suiker, citroensap of zoethout, of als je de fles in ijs omhult, dan kun je de houdbaarheid verlengen tot wel 6 weken of meer.

Champagne is ook geschikt voor een aantal andere toepassingen, zoals cocktails, toetjes, marinade en sauzen. De champagne staat bekend om haar fruitig-volle aroma’s en kan dus voor diverse doeleinden worden gebruikt. Al met al is Champagne Veuve Clicquot een zeer populaire Champagne, die je op veel verschillende manieren en voor veel momenten in het leven kunt genieten.

Plaats een reactie