Houdbaarheid van desinfecterende handgel

Het gebruik van desinfecterende handgel wordt voornamelijk aanbevolen voor preventie tegen infecties met virussen en bacteriën. Desinfecterende handgel kan worden gebruikt als een alternatief voor zeep en water wanneer het wassen van de handen niet mogelijk is. Maar voordat je begint met desinfecterende handgel, is het van belang om te weten hoe lang deze houdbaar is.

Wat is desinfecterende handgel?

Desinfecterende handgel is een vloeibaar mengsel van water en ethylalcohol, afhankelijk van het product dat je gebruikt. Het bevat ook emulgatoren en huidverzorgende ingrediënten als glycerine, waardoor het een dikkere, romige en vettige structuur krijgt. Desinfecterende handgel is bedoeld om de verspreiding van ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën te voorkomen. Bij gebruik van desinfecterende handgel worden virussen en bacteriën gedood door middel van een chemische reactie.

Hoe lang is desinfecterende handgel houdbaar?

Desinfecterende handgel heeft meestal een houdbaarheidsdatum van 12 maanden na de aankoop. Daarom is het belangrijk om de vervaldatum te controleren voor gebruik. Over het algemeen is desinfecterende handgel houdbaar voor 24 maanden na de productiedatum vermeld op de verpakking. Als de fles niet langer op de juiste manier fungeert, is het tijd om deze weg te gooien en een nieuwe te kopen. Om ervoor te zorgen dat je desinfecterende handgel veilig en effectief gebruikt, mag je geen gebruikte fles optillen die langer dan twee jaar open is geweest.

Hoe gebruik je desinfecterende handgel?

Het gebruik van desinfecterende handgel is eenvoudig en vereist slechts enkele stappen. Breng een kleine hoeveelheid desinfecterende handgel aan in je handen. Masseer de handgel vervolgens in je handen volgens een cirkelbeweging en concentreer je daarbij op je vingers en de ruimtes tussen je vingers. Zorg ervoor dat je de handgel minstens 20 seconden laat intrekken. Wrijf je handen tenslotte met een schone, droge papieren handdoek droog.

Conclusie

Desinfecterende handgel is een uitstekend alternatief voor het wassen van je handen, maar je moet weten hoe je het op de juiste manier kunt gebruiken om de verspreiding van ziekteverwekkers te voorkomen. Desinfecterende handgel heeft meestal een houdbaarheid van 12 maanden na aankoop en als het langer open is, is het tijd om het weg te gooien en een nieuwe te kopen. Bij gebruik van desinfecterende handgel moet je altijd je vingers en de ruimtes tussen deze goed maseren met de handgel en vergeet niet om deze minstens 20 seconden in te laten trekken.

Plaats een reactie