Houdbaarheid van Disaronno

Wat is Disaronno?

Disaronno is een Italiaanse amandel-likeur. Het wordt uitgesproken als ‘dis’-a-ron’-oh en wordt ook wel een ‘Amarone’-likeur genoemd. De likeur is het meest bekend als een toevoeging aan drankjes zoals de Disaronno Sour en Amaretto Sour. Het is ook verkrijgbaar als een stand-alone drank. Het wordt geproduceerd door een familie-bedrijf genaamd Illva Saronno, dat dateert uit de 16e eeuw.

Hoe lang is Disaronno houdbaar?

Disaronno is een elixerige likeur. Als het op een koele, donkere plaats wordt bewaard, dan is de houdbaarheid ongeveer 7 jaar, mits het fles, datorgesloten werd, niet wordt geopend. Als het fles eenmaal is geopend, dan is de houdbaarheid circa twee tot vier jaar, afhankelijk van de hoeveelheid lucht die in het fles komt. Na twee jaar zou de smaak beginnen te verouderen.

Wat kun je met originele Disaronno?

Disaronno bevat 17% alcohol, wat het ideaal maakt om in een drankmix toe te voegen. Het is een smaakmaker voor verschillende cocktails, zoals de Amaretto Sour. Ook kun je er een onverwarmde drank mee maken, zoals de Disaronno Italian Blossom, bestaande uit Disaronno, cranberrysap en gemberbier. Je kunt Disaronno ook gebruiken als een ingrediënt in desserts, zoals tiramisu. Of als je iets speciaals wilt, kun je het ook gebruiken om een warme drank te maken door het in een pan met melk en suiker te verwarmen en dan een beetje cognac toe te voegen.

Conclusie

In conclusie is Disaronon een authentieke Italiaanse amandel-likeur met een houdbaarheid van 7 jaar als het fles ongeopend is. Als het fles eenmaal geopend is, is de houdbaarheid circa twee tot vier jaar. Disaronno is een smaakmaker voor verschillende cocktails en alcoholhoudende dranken. Je kunt het ook gebruiken als ingrediënt in desserts en warme dranken. In elk geval kan Disaronno een smaakvolle toevoeging zijn aan je drank- en dessertmenu.

Plaats een reactie