Houdbaarheid van eieren eigen kippen

Eieren van eigen kippen zijn een steeds meer gekozen optie voor het kopen van eieren in de supermarkt. Ze zijn bijna altijd verser dan de eieren die je in de supermarkt koopt en bieden meer voordelen dan kant-en-klare eieren. Maar hoe lang zijn eieren eigen kippen houdbaar? In dit artikel leggen we het uit.

Wat zijn eieren eigen kippen?

Eieren eigen kippen zijn eieren die afkomstig zijn van kippen die je zelf thuis hebt. Doorgaans kunnen ze afkomstig zijn uit verschillende bronnen, zoals een eigen kippenhouderij, gemeenschapseieren of plekken als de boerderij. Hoewel kant-en-klare eieren in de supermarkt meestal betaalbaarder zijn, bieden eieren eigen kippen meer voordelen. Ze zijn duurzamer, verser en daarbij komen geen hormonen of antibioticum vrij zoals soms bij industrieel geproduceerde eieren.

Hoe lang zijn eieren eigen kippen houdbaar?

Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Het hangt voornamelijk af van de manier waarop je de eieren hebt opgeslagen. Als je de eieren kortstondig in je koelkast bewaart, zijn ze ongeveer 3 weken houdbaar. Als je de eieren echter langere tijd bewaart, zoals in de winterse maanden, moeten ze in een koude omgeving zoals een kelder bewaard worden, dan zijn ze ongeveer 4-5 maanden houdbaar. In het algemeen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de eieren een temperatuur van ongeveer 8-10 graden Celsius hebben voordat ze worden bewaard.

Toepassingen van eieren eigen kippen

Eieren eigen kippen zijn erg verschillend van commerciële eieren en kunnen worden gebruikt voor allerlei verschillende doeleinden. Ze kunnen worden gebruikt in elke gerecht waar eieren in voorkomen, zoals gebak, taarten, bakken, koken en andere gerechten. Ook eieren van eigen kippen zijn minder sterk dan kant-en-klare eieren, zodat je een meer smakelijke gerechten krijgt. Eieren van éigen kippen zijn ook een favoriet bij koks die grotere aantallen eieren nodig hebben, zoals voor een feestmaal.

Conclusie

Eieren eigen kippen zijn meer voordelig dan kant-en-klare eieren van de supermarkt en kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Hoe lang eieren van eigen kippen houdbaar zijn, hangt af van hoe je ze bewaart. Als je de eieren kortstondig in de koelkast bewaart, zijn ze meestal ongeveer 3 weken houdbaar, maar als ze langere tijd bewaard worden, zoals in de winter, kunnen ze 4-5 maanden houdbaar zijn. Houd dus altijd je eieren goed in de gaten en bewaar ze op de juiste manier om zo lang mogelijk van je eieren te kunnen genieten.

Plaats een reactie