Houdbaarheid van feta na openen

Feta is een traditioneel Grieks kaasproduct dat wordt gemaakt van gezouten schapen- of geitenmelk. Het wordt geleverd in vele verschillende vormen en is een populair ingrediënt bij de verschillende saladegerechten. Net als alle andere soorten kaas kan feta worden gekocht in blokken, plakken of voorverpakte reepjes. Indien je feta koopt in blokken of plakken, zul je meestal merken dat je het zelf moet versnijden en portioneren om het te gebruiken.

Veel mensen willen weten hoe lang feta na opening goed blijft. Met andere woorden, hoelang de houdbaarheid na openen van feta duurt. Het goede nieuws is dat feta, in tegensteling tot veel andere zuivelproducten, langer houdbaar is. Als je feta koopt in blokken of plakken, heeft het ongeopend gekoeld bewaren in de koelkast een houdbaarheid tot 4 tot 6 maanden. Deze datum berekent je door de datum te nemen waarop je de feta in de winkel hebt gekocht en er 3-5 maanden bij op te tellen.

Feta gemaakt van rauwe melk is echter over het algemeen spoezig van textuur en heeft slechts een houdbaarheid van twee weken na opening. Als je een eenmaal geopende zuivel opslaat, moet je er rekening mee houden dat deze een een kortere levensduur zal hebben dan ongeopende zuivel. Om de houdbaarheid te maximaliseren, sluit je de feta af met bijvoorbeeld aluminiumfolie of plasticfolie om de lucht buiten te houden. Een luchtdichte container is ook een goede optie. Na het openen van alle zuivel moet je deze ook zo snel mogelijk opeten.

Waar kan je feta voor gebruiken?

Feta wordt gebruikt in veel verschillende mediterrane gerechten. Het meest bekende gerecht met feta is waarschijnlijk de Griekse salade. Maar je kunt het ook gebruiken om vele andere gerechten mee op te smukken. Salades, pasta gerechten, wereldse burgers, verschillende broodjes en toast, heerlijke groentegerechten, frittata’s en meer. Een beetje feta gaat ver in het verrijken van een eenvoudig maaltijd en is een uitstekende bron van eiwitten, calcium en vitamine A. De smaak van feta is ook buitengewoon! Het is zowel krachtig als zout, wat het de perfecte Kaas is om recepten mee te verfraaien.

Kortom, feta kan een heerlijke Kaas zijn om ingrediënten op te fleuren. Denk eraan dat het een korte levensduur heeft na opening en dat je het zo snel mogelijk op moet eten na opening. Als je het langer wilt bewaren, kun je het het beste opslaan in luchtdichte containers of verpakken in aluminiumfolie of plasticfolie. Door deze tips te volgen, kun je de houdbaarheid van feta na opening maximaliseren en blijft het lekkerder bij het eten!

Plaats een reactie