Houdbaarheid van feta

Feta is een goed smakende, zoutige kaas die al eeuwenlang in Griekenland wordt gemaakt. De kaas heeft een zoet-zurig aroma datpt gecombineerd wordt met een koraalzacht schuimig witte kleur. De kaas heet feta in het Grieks, wat letterlijk “schaapkaas” betekent. Feta wordt gemaakt van gemengde schapen- en/of geitenmelk met zout en lactic acid bacteria, waardoor de verschillende zuren zich ontwikkelen die voor de uitgesproken smaak zorgen.

Feta is niet alleen lekker, het is ook nog eens heel houdbaar. Als je feta ongeopend koopt, kun je deze een aantal weken goed houden in de koelkast, afhankelijk van de vervaldatum op het pakket. Let op: feta wordt over het algemeen verkocht in een pot, die de feta in een vloeistof kan onderdompelen om te voorkomen dat het te droog wordt. Zodra je het geopend hebt, kun je de feta in de pot bewaren in de vloeistof. Of je kunt de feta overbrengen naar een afsluitbaar plastic bakje.

In dit bakje kun je een nieuwe partij wat lauwwarm water toevoegen en deze vervangen elke twee dagen. Hierdoor kun je de feta twee weken bewaren in de koelkast. Als je de feta meerdere weken wilt bewaren, kun je de kaas bevriezen. In de vriezer is feta zes maanden houdbaar, maar het kan ook langer bewaard blijven. Als je feta niet langer bewaard wilt houden, kun je de stukken gedroogd feta gebruiken, die het langst houdbaar is.

Hoe feta te gebruiken

Feta is een veelzijdige kaas die je kunt gebruiken om je maaltijden een unieke smaak te geven. Feta is een populair ingrediënt in Griekse salades, maar is een ideale topping voor elke slaat. Als je geen fan bent van klassieke salades, kun je feta ook gebruiken om je pastasalades, wraps of quesadillas op te smaak. Het is ook een heerlijk ingrediënt om te gebruiken in gebakken, geroosterde groenten en omeletten.

Voor een heerlijke snack of lunch, probeer eens een broodje met feta. Feta is niet alleen lekker op broodjes, maar je kunt het ook makkelijk gebruiken als topping op pizza’s of burgers. Feta heeft een diepzoute smaak, dus je kunt de feta combineren met andere smaken om een speciaal gerecht te maken. Denk aan bijvoorbeeld walnoten, gedroogde cranberry’s, olijven, knoflook, salie, citroensap en olijfolie.

Conclusie

Feta is een heerlijke kaas met een zachte en zurige smaak. Feta is niet alleen lekker, het is ook heel houdbaar. Als je feta ongeopend koopt, kun je deze een aantal weken goed houden in de koelkast, afhankelijk van de vervaldatum op het pakket. Als je de feta meerdere weken wilt bewaren, kun je de kaas bevriezen. In de vriezer is feta zes maanden houdbaar, maar het kan ook langer bewaard blijven. Feta is een veelzijdige kaas die je kunt gebruiken om je maaltijden een unieke smaak te geven.

Plaats een reactie