Houdbaarheid van Filet Americain

Filet americain is een populair vleesproduct dat gemaakt wordt van gemalen rundvlees. Het is een Nederlandse delicatesse die al jaren hetzelfde is gebleven en waar menigeen van geniet. Het is ver gelopen van het klassieke gerecht dat je vroeger alleen in frituurzaken kon krijgen. Er worden verschillende manieren van bereiding toegepast, waardoor het bijna eindeloos kan worden afgestemd op ieders specifieke smaak. Echter, veel mensen zijn zich er niet van bewust hoe lang je filet americain houdbaar is. Hieronder vertellen we je hoe lang filet americain houdbaar is en wat je ermee kunt.

Hoe lang is filet americain houdbaar?

Het korte antwoord is dat filet americain een korte houdbaarheid heeft. Uit hygiënisch oogpunt is het beter om het zo snel mogelijk te gebruiken. Filet americain is niet bedoeld om te worden bewaard zodra je het hebt gekocht. In de meeste gevallen is de houdbaarheid ongeveer twee dagen. Er zijn echter een aantal dingen die invloed hebben op de houdbaarheid. Hieronder staan de belangrijkste.

  • Het bewaar- en bereidingslimiet. Meestal is dit twee dagen.
  • Het conserveermiddel waar relextase aan is toegevoegd. Hier kan de houdbaarheid langer zijn.
  • Beschadiging van het product. Als het product door te veel druk, warmte of andere omstandigheden is beschadigd, zal de houdbaarheid verminderen.
  • Opslagtemperatuur. Zorg ervoor dat je je producten altijd bij een energiezuinige temperatuur bewaart; vriezers en koelkasten zijn veelal de beste opslagplaatsen.
  • Verpakking. Als het product niet voldoende is geventileerd, zal de houdbaarheid verkorten.

Wat is filet americain?

Filet americain is gemaakt van gemalen rundvlees dat wordt gemengd met een aantal kruiden. In Nederlandse filiaalzaken kun je het meestal in blokjes krijgen die al bereid zijn, maar het kan ook worden gekocht als losse stukken vlees of als een hele laag. Er worden verschillende bereidingswijzen toegepast, waaronder paneren, friteusebakken, barbecueën en zelfs grillen. De seizoensgebonden kruiden en sauzen kunnen het smaakpalet extra verrijken. Filet americain is heel populair bij zowel volwassenen als kinderen. De manier waarop het wordt bereid, maakt het een perfecte completer voor een aantal gerechten, zoals aardappel- en pasta-gerechten. Het is ook een veel gebruikte ingrediënt voor diverse stoofschotels, salades en belegde broodjes.

Wat kun je ermee?

Filet americain is een erg veelzijdig product. Het is perfect als completer voor een aantal gerechten en kan verder worden gebruikt voor gehaktballen, ragouts, in salades, met warm of koude pastasauzen, of op een broodje. Filet americain kan worden gebakken, gefrituurd, geroosterd, gekruid, gegrild, gebakken of gestoofd. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om het klaarmaken van dit lekkere gerecht. Er zijn zelfs kant en klare producten verkrijgbaar voor mensen die geen tijd of zin hebben om het vlees zelf te bereiden. Daarnaast is de kans groot dat als je uit eten gaat, het op de menukaart staat.

Conclusie

Filet americain is een lekker en praktisch vleesproduct. Het is gezond en smaakt heerlijk met een combinatie van kruiden, groenten of andere ingrediënten die je wilt toevoegen. Hoewel het erg populair is, is het belangrijk om de houdbaarheid ervan te kennen en er goed mee om te gaan vanwege de korte houdbaarheid die het heeft.

Plaats een reactie