Houdbaarheid van Filliers Jenever

Filliers jenever is een van de meest populaire dranken in Nederland en al meer dan 250 jaar heeft het land ermee geleefd. Jenever is een spirituele drank die op verschillende manieren voorgesteld kan worden, waaronder Filliers jenever. Maar wat is de houdbaarheid van deze smakelijke drank? Lees hieronder verder om meer over filliers jenever te weten te komen en om meer te weten te komen over de houdbaarheid ervan.

Wat is Filliers jenever?

Filliers jenever is een van de meest populaire dranken ter wereld en wordt gemaakt door het Belgische bedrijf Filliers. Het wordt gemaakt van de beste kwaliteitsgrondstoffen, waaronder jeneverbessen, maïs, rogge en tarwe. De ingrediënten worden gedistilleerd en vervolgens gefermenteerd om een aparte smaak te creëren en zo Filliers jenever te maken.

Filliers jenever heeft een unieke smaak en aroma. Het is vol van smaak met tonen van mout, citrus, groene appel, pruim en vanille. Het kan puur of verdund met tonic of soda worden gedronken. Ook kunnen mensen het gebruiken als basis voor verschillende cocktails. Het is verkrijgbaar in verschillende sterktes, waaronder Mild, Oud, Krak us, Piracetam en zelfs super-sterke bourbon-spiced Jenever.

Hoe lang is Filliers jenever houdbaar?

Filliers jenever kan verschillen in houdbaarheid, afhankelijk van de sterkte ervan. De milde en oude versies van de drank blijven normaliter meer dan 10 jaar na de botteling houdbaar, terwijl de sterkere versies, zoals Krakmeister en Piracetam, mogelijk nog langer houdbaar zijn. Fillers jenever is op zijn best wanneer het binnen twee jaar na aankoop drank wordt.

Filliers jenever moet in de originele fles worden bewaard en mag niet worden overgeslagen naar een andere fles. Het is ook belangrijk dat de fles op een koele, donkere plaats wordt bewaard. Het licht kan de smaak en aroma aantasten, waardoor de drank niet meer zo lekker smaakt.

Wat kun je ermee doen?

Filliers jenever kan worden gebruikt als basis voor een verscheidenheid aan dranken. Het wordt vaak verdund met tonic of soda om jenevertonic te maken of gemixt met verschillende frisdranken voor merinesch, maar er zijn ook andere manieren om van de drank te genieten. Het kan worden gebruikt in cocktails, zoals de Smoked Sour, Blueberry Mojito, Jamaican Stone of de Dark & Stormy. Het kan ook worden gebruikt om shots te maken. Filliers jenever is ook heerlijk als toevoeging aan hete koffie of als ingrediënt in een garnering.

Kan jenever worden ingevroren?

Filliers jenever kan worden ingevroren, maar het wordt afgeraden omdat het de smaak en aroma kan veranderen en de struktuur van de drank kan veranderen. Evenzo is het afgeraden om de fles in de koelkast te plaatsen. In plaats daarvan is het beter om de fles op een koele, donkere plaats te bewaren.

Conclusie

Filliers jenever is een verrijkend drankje met een rijke smaak en aroma. De houdbaarheid ervan kan verschillen, maar de meerderheid van de Fillier jenevers blijven meer dan 10 jaar houdbaar, hoewel de sterkere versies mogelijk langer houdbaar zijn. Filliers jenever kan worden gebruikt als basis voor verschillende dranken, zoals een jenevertonic, merinesch, cocktails en shots. Al met al is het een leuke drank om mee te experimenteren.

Plaats een reactie