Houdbaarheid van fluticasonpropionaat neusspray na openen

Fluticasonpropionaat neusspray is een nasale spray die wordt gebruikt voor de behandeling van verstopte neus, ontstoken neus en neusirritatie. Deze spray is ook bekend als Fluticasone Propionate, of Flonase voor het merk. Deze neusspray is specifiek bedoeld om langdurig gebruikt te worden, maar het is belangrijk om te weten hoe lang hij nog houdbaar is nadat de fles geopend is.

Wat is fluticasonpropionaat neusspray?

Fluticasonpropionaat neusspray is een corticosteroïd die een anti-inflammatoir effect heeft op het neusslijmvlies. Deze vermindert de allergische reacties die een verstopte neus, neusirritaties en andere allergische klachten veroorzaken. Bovendien bevat het ook een antistollingsmiddel dat helpt om neusbloedingen te voorkomen.

De fles is bedoeld om dagelijks gebruikt te worden, maar je moet nog steeds controleren of de neusspray nog houdbaar is voordat je hem gebruikt.

Hoe lang is fluticasonpropionaat neusspray houdbaar na openen?

Na het openen van de fles is het aanbevolen om de neusspray binnen 28 dagen te gebruiken. De neusspray mag niet langer worden gebruikt dan de hiervoor voorgeschreven 28 dagen tent, omdat er na deze periode bacteriën in kunnen voorkomen. Als je de neusspray langer dan 28 dagen gebruikt, kan het ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

Het is belangrijk om je puffer na elk gebruik goed af te sluiten, zodat deze langer houdbaar is. Als dit niet wordt gedaan, kan er lucht of vuil binnendringen waardoor de neusspray onbruikbaar wordt.

Wat te doen als de neusspray na 28 dagen nog niet is gebruikt?

 

Als je na 28 dagen nog steeds neusspray over hebt, is het het beste om deze weg te gooien. Het fysieke aspect van de neusspray zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als voordat de fles is geopend, maar de stoffen die erin zitten, kunnen veranderd zijn door bacteriën of andere stoffen die in de neusspray terecht zijn gekomen. Het is dus belangrijk om de neusspray alleen te gebruiken binnen 28 dagen na opening.

Veelgestelde vragen over fluticasonpropionaat neusspray

Hoe lang kan ik de neusspray bewaren voordat ik hem open?
De neusspray kan maximaal 5 jaar worden bewaard voordat je hem open. De datum waarop de neusspray is gemaakt staat normaliter op het etiket.

Is het veilig om de neusspray 2 keer per dag te gebruiken?
Ja, maar het is aanbevolen om niet meer dan 2 keer per dag de neusspray te gebruiken. Als je neusspray langer dan 2 keer per dag nodig hebt, is het het beste om dit te bespreken met je arts.

Moet ik de neusspray bewaren in de koelkast?
Nee, de neusspray hoeft niet in de koelkast bewaard te worden, maar het is het beste om het te bewaren bij kamertemperatuur. Het is ook aanbevolen om het uit de buurt van licht en warmte te houden.

Samenvatting: houdbaarheid van fluticasonpropionaat neusspray na openen

Fluticasonpropionaat neusspray wordt gebruikt voor de behandeling van neusirritatie, verstopte neus en andere allergische symptomen. De neusspray is bedoeld om dagelijks gebruikt te worden, maar het is belangrijk om te weten hoe lang hij na openen nog houdbaar is. Na het openen van de fles, is het aanbevolen om de neusspray binnen 28 dagen te gebruiken. Als de neusspray na 28 dagen nog niet is gebruikt, is het het beste om hem weg te gooien. Om de neusspray langer houdbaar te houden, is het belangrijk om de fles na elk gebruik goed af te sluiten.

Plaats een reactie