Houdbaarheid van gestoomde makreel

Makreel is een lekker en gezond zeevisgerecht. Het is een zoogdier dat voorkomt in de Atlantische- en Arctische Oceaan. Het heeft een sterke visgeur, maar als het goed wordt gekookt is het heerlijk was. Makreel is een veelgebruikte ingrediënt in de Nederlandse keuken, vooral als gerookte vis, maar het kan ook gestoomd worden. In dit artikel leggen we uit hoe lang gestoomde makreel houdbaar is en wat je ermee kunt doen.

Wat is gestoomde makreel?

Gestoomde makreel is een bereidingswijze waarbij de makreel met stoom wordt gegaard. Het voordeel van deze bereidingswijze is dat de vis gezond en licht verteerbaar is. De makreel verliest minder voedingsstoffen dan bij het koken en smaakt heerlijk. Om het te maken, kun je de vis eerst marineren en dan garen in de stoomoven. Dit maakt de gestoomde makreel extra smakelijk. Als je de vis gestoomd hebt, kun je hem bewaren tot je er mee klaar bent.

Hoe lang is gestoomde makreel houdbaar?

Gestoomde makreel is meestal 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. Het is belangrijk om te weten dat makreel rauw of half gaar meestal niet langer dan 1 dag houdbaar is. Als je makreel op de juiste manier verpakt, kun je het tot 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Als je de makreel langer dan 4 dagen wil bewaren, kun je het het beste invriezen. In de diepvries is de gestoomde makreel meestal minimaal 6 maanden houdbaar.

Wat kun je met gestoomde makreel doen?

Gestoomde makreel is een veelzijdig ingrediënt. Je kunt het gebruiken in salades, sandwiches, wraps en pasta-gerechten. Makreel is licht van smaak, dus het is gemakkelijk om het met andere ingrediënten te combineren. Bovendien is het een goede bron van eiwitten en omega-3 vetzuren. Makreel heeft bovendien een hoog gehalte aan vitamines en mineralen, waardoor het gezond is in een gevarieerd dieet.

Conclusie

Makreel is een veelgebruikte vis in de Nederlandse keuken. Het is heerlijk als gerookte vis, maar het kan ook worden gestoomd. Gestoomde makreel is een veelzijdig ingrediënt dat goed te combineren is met andere ingrediënten. Het is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast en 6 maanden houdbaar in de diepvries. Probeer in je gevarieerde dieet gestoomde makreel voor een gezonde en smaakvolle maaltijd.

Plaats een reactie