Houdbaarheid van kattenbrokken

Kattenbrokken zijn een belangrijk onderdeel van het dagelijks dieet van veel katten. Ze bieden een bepaalde smaak en voeding die de kat kan gebruiken om een goede gezondheid te behouden. Kattenbrokken worden geproduceerd om zo langer mogelijk te kunnen worden bewaard om verlies van kwaliteit en smaak te voorkomen.

Maar hoe lang blijven kattenbrokken goed en hoe kun je de houdbaarheid van deze eiwitrijke snack verlengen? In dit artikel lees je hoe je de houdbaarheid van kattenbrokken het beste kunt behouden.

Wat is kattenbrok?

Kattenbrokken bestaan uit een mix van droge producten die vaak bestaan uit granen, plantaardige ingrediënten, oliën en vet- en eiwitten. Al deze bestanddelen zijn samengevoegd om een voeding met een hoge energie- en voedingswaarde te maken. Kattenbrok levert een optimale verhouding aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen aan je kat. Het is een geconcentreerd optimaal dieet en daarom wordt het vaak aanbevolen door dierenartsen.

Hoe lang blijft kattenbrokken goed?

Het is belangrijk om de houdbaarheid van kattenbrokken goed in de gaten te houden. Kattenbrokken zijn meestal iets langer houdbaar dan andere producten, omdat het een droge mix is die bestand is tegen bacteriën en schimmels. Kattenbrokken blijven meestal ongeveer vijf tot acht maanden goed. Maar je moet de datum op de verpakking controleren, gebruik zo nodig voor de houdbaarheidsdatum. Dit geldt vooral als je een grote verpakking hebt gekocht waarvan je niet iedere maand de hele verpakking kunt gebruiken.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat kattenbrokken zelfs na de houdbaarheidsdatum ongebruikt vaak nog langer goed blijven. Als je een verpakking hebt gekocht die bijna of al over de houdbaarheidsdatum is, controleer dan eerst of er geen tekenen van bederf zijn. Vermijd kwaliteitsverlies door de kattenbrokken na het openen of de datum op de verpakking op te slaan in een luchtdichte doos.

Hoe kun je de houdbaarheid van kattenbrokken verlengen?

Er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen om de houdbaarheid van kattenbrokken te verlengen:

  • Zorg ervoor dat de verpakking of de pot goed gesloten is. Als de verpakking niet meer goed gesloten is, kunnen er bacteriën in komen en het voedsel kunstmatig verouderen.
  • Bewaar kattenbrokken op een donkere en droge plaats. De warmte en vochtigheid in de omgeving kunnen de levensduur beïnvloeden.
  • Giet een paar eetlepels in een kom en sluit de rest van de verpakking meteen af. Op deze manier blijft de kwaliteit van de brokken het beste behouden terwijl je kat het eten eet.

Houd ook in gedachten dat jouw kat een zeer goede smaak moet hebben als het gaat om wat hij eet. Als je kat geen eetlust meer heeft, moet je het eten dat je serveert misschien vervangen. Dit geldt vooral voor kattenbrokken die al een tijdje in de kast liggen.

Conclusie

Kattenbrokken hebben meestal een langere houdbaarheid dan andere producten, maar qua precieze hoeveelheid tijd heeft het te maken met de ingrediënten in de mix. De houdbaarheidsdatum kan staan op de verpakking, maar als je het langer wilt bewaren, moet je ervoor zorgen dat je het op de juiste manier bewaart.

Als je je kat goed voedt, zal hij of zij in goede gezondheid blijven. Wees daarom altijd voorzichtig met het voedsel dat je je kat voorschotelt, zodat je ervoor kunt zorgen dat je kat dagelijks een voedzame voeding krijgt.

Plaats een reactie