Houdbaarheid van kip invriezen

Kip is een veelgebruikt ingrediënt waarmee je de lekkerste gerechten kunt bereiden. Het is dan ook handig als je kip invriest, zodat je je maaltijden makkelijk voorbereid en kunt opslaan voor een latere datum. Maar hoe lang is kip invriezen houdbaar? Bij het invriezen van kip zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee dient te houden.
In dit artikel wordt er nader ingegaan op de houdbaarheid van ingevroren kip.

Wat is invriezen?

Invriezen is een techniek waarmee voedsel bewaard blijft door het op lage temperaturen te leggen. Bij het invriezen wordt voedsel ondergeschikt gemaakt aan lagerende temperaturen, waardoor de groei van bacteriën wordt gestopt. Bij het invriezen worden voedsel en dranken zo snel mogelijk ondergeschikt gemaakt aan lage temperatuur. Hierdoor voorkom je dat voedsel zijn versheid verliest.

Hoe lang is kip invriezen houdbaar?

De houdbaarheid van invrieskip is afhankelijk van de temperatuur waarmee je het invriest. Als je het kip bij een lage temperatuur invriest, kan het tot wel 9 maanden goed blijven. Bij een hogere temperatuur, zoals die van een vriezer (-18 graden Celsius), kan kip zo’n 3 maanden worden bewaard. Als het iets lager wordt bewaard, kan het ook langer worden bewaard. Ook is het belangrijk om te weten hoe hygiënisch je hebt gewerkt bij het invriezen; hoe langer het voedsel intussen zonder schimmels en bacteriën werd bewaard, hoe langer het zijn versheid zal behouden.

Hoe kip invriezen?

Om gebruik te kunnen maken van de volle houdbaarheid van invrieskip is het belangrijk dat je goed je werkt. Je zou er voor kiezen het kip te kopen in kleine porties, in die mate dat je het kip eenmaal ontdooid direct kunt verbruiken. Verpak je porties kip dan in een plastic bakje en leg het in je vriezer. Wanneer je het weer klaar gaat maken kun je het meestal direct uit de vriezer opwarmen. Je kunt ook bevroren kip op een lagere temperatuur bewaren, of als je er zeker van wilt zijn dat je kip langer goed blijft, kun je ervoor kiezen zelf te bevriezen. Hiervoor zou je kip 24 tot 48 uur bij een temperatuur van -18 graden Celsius bewaren.

Samenvatting

Kip invriezen is een handige manier om ervoor te zorgen dat je maaltijden vers blijven. Het is echter belangrijk om te weten hoe lang kip invriezen houdbaar is. In de meeste gevallen kan kip bij een lage temperatuur zo’n 9 maanden houdbaar blijven, terwijl bij een hogere temperatuur dit zo’n 3 maanden is. Om er voor te zorgen dat je kip optimaal houdbaar blijft moet je eraan denken kip te kopen in kleine porties en deze goed te verpakken. Als je het kip bij een lage temperatuur bewaard kan het langer dan 3 maanden goed blijven.

Plaats een reactie