Houdbaarheid van knoflooksaus door Maud de Groot

Wat is knoflooksaus?

Knoflooksaus is een condiment dat vaak bij Chinees-Indisch of Thais eten wordt geserveerd. Doorgaans bestaat het uit gemalen knoflook, zoete chilisaus, witte wijnsap en sesamolie. Knoflooksaus is makkelijk te maken, smaakt pittig en heeft een korte ingrediëntenlijst. Het is een veelzijdige saus, die erg populair is bij zowel licht als vleesgerechten.

Hoe lang is knoflooksaus houdbaar?

Knoflooksaus houdbaar is tot maximaal drie maanden wanneer het op de juiste manier wordt verpakt. Als je de fles knoflooksaus koel en donker bewaart kan je de saus nog langer houdbaar maken. Als je het op een koele plaats bewaart, kan je het gedurende een jaar houdbaar maken. Om de saus zo lang mogelijk te houden, moet je vooral zorgen dat er geen blootstelling is aan lucht, licht of kou.

Als je de knoflooksaus hebt geopend, is het slim om de inhoud in een luchtdicht bakje over te hevelen. Bewaar het bakje hierna in de koelkast. Als je het langere tijd in de vriezer bewaart, zal de smaak afnemen. Een goede indicatie is dat de saus niet meer bruin of bruinachtig van kleur is, maar dat het lichter is geworden.

Wat kun je maken met knoflooksaus?

Je kunt knoflooksaus gebruiken om vele verschillende gerechten mee te maken. Het is onder andere erg lekker bij gegrilde of gestoofde groenten. Ook kan je er gehaktballetjes mee maken of leverworstjes. Saus is ook erg lekker als dip bij groente, crackers of bij champignons. Je kunt ook een vegetarische pasta of pizza maken met knoflooksaus. Tot slot is knoflooksaus ook erg lekker bij kippenvleugels, kipfilet of andere kipgerechten.

Conclusie

Knoflooksaus is erg populair om bij veel verschillende gerechten te gebruiken. Het wordt gekenmerkt door zijn zoete, pittige smaak. Knoflooksaus is maximaal drie maanden houdbaar zolang deze goed wordt verpakt en bewaard. Als je deze tips goed in acht neemt, kan je het garantie hebben van een heerlijke smaak wanneer je knoflooksaus toevoegt aan je gerechten.

Plaats een reactie