Houdbaarheid van makreel

Makreel is een lekker en gezond vissoort die veel voedingsstoffen bevat. Het is een populaire vissoort in de Nederlandse keuken en heeft een lange houdbaarheid. De houdbaarheid van makreel hangt af van hoe je het opslaat. Als je makreel vers koop bij de viswinkel, is het meestal een paar dagen houdbaar. Hieronder wordt uitgelegd hoe je de houdbaarheid van makreel het best kunt verlengen.

Wat is makreel?

Makreel is een koudwatervis die voornamelijk voorkomt in de noordelijke Atlantische Oceaan. Het is een veel voorkomende soort in Nederlandse winkels. Makreel is een voedzaam voedsel dat veel omega-3-vetzuren bevat. Daarnaast bevat het veel vitamine B12, ijzer en jodium. Een voordeel van makreel is dat het meestal goedkoop is in vergelijking met andere vissoorten. Makreel is zowel vers als ingeblikt te krijgen.

Hoe lang is makreel houdbaar?

Makreel is afhankelijk van hoe je het opslaat verschillende tijdsperioden houdbaar. Als je vers makreel koopt bij je plaatselijke viswinkel, is het meestal 2-3 dagen houdbaar. Mocht de makreel eigenlijk al langer dan 2-3 dagen vers zijn, dan raadt het Voedingscentrum aan om de vis te laten staan. Als je makreel invriest, kun je het tot 6 maanden bewaren. Als je makreel hebt ingeblikt, moet je het binnen 1 jaar gebruiken, maar het is meestal langer houdbaar.

Hoe sla je makreel op?

Het is belangrijk om makreel goed te bewaren om ervoor te zorgen dat het vers blijft. Zorg ervoor dat je makreel snel verpakt en bewaart bij kamertemperatuur. Als je veel makreel hebt, kun je de kleine porties invriezen om de levensduur te verlengen. Verpak verse makreel in een luchtdichte verpakking en leg deze in de koelkast. Als je de vis gaat invriezen, zorg er dan voor dat alle lucht uit de verpakking is gehaald voordat je deze afsluit. Het is ook belangrijk dat je ingeblikte makreel goed bewaart. Zorg ervoor dat de pot schoon en droog is en sluit deze goed af na elk gebruik.

Conclusie

Makreel is een gezonde en heerlijke vissoort die veel voedingsstoffen bevat. Afhankelijk van hoe je het opslaat, is makreel een paar dagen tot enkele maanden houdbaar. Als je makreel vers in de Nederlandse winkels koopt, is het meestal 2-3 dagen houdbaar. Als je makreel invriest, blijft het 6 maanden vers en ingeblikte makreel zou binnen 1 jaar gebruikt moeten worden. Het is belangrijk om makreel goed te bewaren om de houdbaarheid te verlengen en het vers te houden.

Plaats een reactie