Houdbaarheid van mascara

Mascara is een make-upproduct dat we gebruiken om de ogen meer volume te geven en meer dramatische looks te creëren. Wanneer je het gebruikt, is het belangrijk om te weten hoe lang het houdbaar is. Maak je je zorgen dat je mascara’s te oud kunnen worden en het je gezondheid kunnen schaden? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Wat is Mascara?

Mascara is een cosmetisch product dat veel wordt gebruikt om je wimpers te verlengen, volume te geven en/of te vetmaken. Het wordt meestal gemaakt van talg, verdikkingsmiddelen, water en kleurstoffen. Dit product wordt gebruikt om de looks van een persoon te verfraaien en de ogen op te vrolijken.

Hoe lang is Mascara houdbaar?

Hoe lang je mascara houdbaar is, hangt af van het type en de ingrediënten die erin zijn gebruikt. Over het algemeen is een tube mascara houdbaar voor drie tot zes maanden. Na deze periode is de mascara niet meer veilig om te gebruiken en zou je hem moeten vervangen, tenzij het product een andere vervaldatum heeft. Sommige mascara’s hebben een ander vervaldatumbestand, bijvoorbeeld een datum van 9, 12 of 18 maanden. Als je twijfelt, check dan altijd de vervaldatum.

Hoe kun je de houdbaarheid van je Mascara beoordelen?

Om te bepalen of je mascara nog veilig is om te gebruiken, kun je op meerdere dingen letten:

  • Kijk eerst of de vervaldatum is bereikt.
  • Kijk of de mascara een vieze geur heeft of er op een andere manier vreemd uitziet.
  • Kijk of het product vloeibaar is en of het gemakkelijk oplost.
  • Kijk of er bijwerkingen optreden zoals het irriteren van je ogen of huid.

Als je de bovenstaande punten bekijkt en de vervaldatum is overschreden, dan is je mascara waarschijnlijk te oud en zou je die moeten vervangen.

Wat te doen met oude Mascara?

Als je merkt dat je mascara te oud is en je hem wilt vervangen, gooi hem dan niet weg. Er zijn veel manieren waarop je de oude mascara kunt hergebruiken. U kunt bijvoorbeeld een lipkleur maken door een kleine hoeveelheid mascara aan uw lipstick toe te voegen. U kunt ook een wenkbrauwfiller maken door wat mascara aan uw wenkbrauwgels te voegen.

Concluderend

Al met al is het duidelijk dat de houdbaarheid van mascara varieert. Hoe langer je het product gebruikt, hoe eerder het vervangen moet worden. Als je twijfelt, maak je geen zorgen, want je kunt altijd de vervaldatum controleren of andere tekenen van bederf zoeken. Als je mascara te oud is geworden, verwijder je deze dan niet, maar zoek naar manieren om hem te hergebruiken.

Plaats een reactie