Houdbaarheid van Moet Champagne

Moet champagneis één van de meest populaire bubbelwijnen die er bestaat. Het is een luxe wijn dat door vele mensen over de hele wereld gedronken wordt. Maar hoe lang is moet champagne houdbaar?

Wat is Moet Champagne?

Moet champagneis een Franse mousserende wijnsoort die regelmatig op feestelijkheden, zoals bruiloften, wordt gedronken. Net zoals andere Franse mousserende wijnsoorten zoals crémant en Cava, wordt Moet champagne gemaakt door twee maal het gistingproces te doorlopen.

Tijdens het tweede gistingproces, worden suikers toegevoegd aan de afgewerkte wijn, waardoor de bubbels ontstaan. Hier komt de term ‘moet’ van. Het slaat op de tweede gisting met de suiker.

Moet champagne wordt vaak onderscheiden van andere champagnes op basis van kwaliteit. Wanneer het “Brut” genoemd is, betekent dit dat het een droge wijn is, waar niet veel suiker aan toegevoegd is. Moet champagne met de “Extra Dry” beschrijving zal iets zoeter zijn dan een brut-wijn, terwijl Moet champagne met de “Doux” categorie de sweetest smaak hebben.

Hoe lang is Moet Champagne houdbaar?

Hoewel er een wettelijk besluit is dat als richtlijn geldt, dat Moet champagne binnen 77 maanden na de gisting bewerkt en gebotteld moet worden, is de houdbaarheid van Moet champagne afhankelijk van een aantal factoren.

Op de etiketten van Moet champagne staat een installatiedatum vermeld, waaruit je kunt afleiden wanneer de wijn is gebotteld. Het drink gemak van een Moet champagne is gebaseerd op het drinkgemak van de wijn na deze datum.

Over het algemeen is Moet champagne 2 tot 3 jaar houdbaar. Na deze periode verliest de wijn haar bubbels en verliest de smaak aan kracht. Echter, als je wijn goed wordt bewaard, in een koele, donkere en vochtige omgeving, dan kan het tot 4 jaar goed blijven.

Wat kun je er mee doen?

Moet champagne is een verscheidenheid aan gerechten en dranken. Veel gerechten zoals kreeft, gevogelte, kinkelbaars of gazpacho zijn heerlijk met Moet champagne.

Champagne kan ook worden gebruikt voor verschillende cocktails en desserts. Probeer om bijvoorbeeld een Champagne Mule te maken als een vrolijk drankje. Een Champagne Mule combineert Moet champagne met wodka, gember, citrusthee en citroen.

Je kunt ook Moet champagne gebruiken om desserts te maken, zoals een Champagne Sorbet. Maak je eigen Champagne-ijs door de Moet champagne te verdunnen met suiker, citroensap en ijsklontjes.

Conclusie

Moet champagne is een ware delicatesse die nogal veel geld kan kosten. Het is daarom aan te raden om te letten op de installatiedatum van Moet champagne op het etiket voordat je het koopt. Ook is het handig om de wijn te bewaren in een geschikte omgeving om ervoor te zorgen dat de smaak en kwaliteit intact blijven. Moet champagne is heerlijk om als drank te drinken, maar ook bij een verscheidenheid aan voedsel en desserts.

Plaats een reactie