Houdbaarheid van Mozart Likeur

Wat is Mozart Likeur?

Mozart likeur is een Aroma-likeur van Oostenrijkse oorsprong. Het is verrijkt met verse melk, honing, cacaobonen en karamel en gecombineerd met een romige smaakervaring. Mozart likeur is een speciale offerte, die exclusief voor de Nederlandse markt is gemaakt met als doel de salade van de Nederlandse dranken en specerijen culturele portefeuille aan te vullen.

Hoe lang is Mozart Likeur houdbaar?

Mozart likeur is na opening 22 maanden houdbaar. Bij reguliere opslagomstandigheden wordt geadviseerd de likeur binnen deze periode op te drinken. Je kan de likeur bewaren in een donkere droge ruimte, bij een temperatuur tussen de 5 en 20 graden Celsius.

Eenmaal geopend blijft Mozart likeur langer dan 22 maanden goed, mits de temperatuur consistent wordt gehouden. Als je de likeur op een te koude plek opslaat, kan het volume afnemen. Doe het hierna op een koele plaats en het zal zijn volume weer herstellen.

Nogmaals, het beste is om de likeur binnen 22 maanden, na opening, op te drinken voor het beste resultaat.

Wat kun je ermee?

Mozart likeur is heerlijk als aperitief, maar wordt ook veel gebruikt in desserts of mixdranken. Het is heerlijk om cheesecakes, zoete taarten of pudding mee te maken. Ook kun je het toevoegen aan daiquiri’s of met gewoon frisdrank mixen.

Daarnaast maakt Mozart likeur een heerlijk bijgerechtje als je het door ijs of ijswafels mengt. Het is lekker met verschillende fruitsoorten, dus je hebt een breed scala aan opties.

Conclusie

Mozart likeur is verrijkt met verse melk, honing, cacaobonen en karamel. Na eenmaal geopend is de likeur 22 maanden houdbaar bij reguliere opslagomstandigheden. Je kunt de likeur gebruiken in mixdrankjes, desserts of alleen als aperitief. Als je het langer dan 22 maanden wil bewaren, dan moet je ervoor zorgen dat je het bij een consistente temperatuur opslaat.

Plaats een reactie