Houdbaarheid van nutrilon na openen

Nutrilon is een voedingsmiddel voor baby’s en jonge kinderen. Het is speciaal ontwikkeld om de voedingsbehoefte van baby’s te voorzien als er tussenvoeding nodig is. Je kunt Nutrilon in poedervorm kopen. Je kunt het poeder afwegen en het in warm water oplossen en aan je baby geven.

Hoe lang is open Nutrilon houdbaar?

Als je Nutrilon voor de eerste keer opent, betekent dit niet direct dat het meteen gaat bederven. Nutrilon heeft een lange houdbaarheid en kan ruim twee maanden na openen goed blijven. Om er zeker van te zijn dat de nutrilon niet bedorven is, moet je goed op de vervaldatum letten die op de verpakking staat. Als je de vereiste houdbaarheid hebt overschreden, moet je de nutrilon weggooien. Na twee maanden na het openen van de verpakking verliest het poeder van Nutrilon ook zijn smaak en nutritieve waarde.

Hoe een open pot Nutrilon na 2 maanden te bewaren

Een open pot Nutrilon wordt gekoeld bewaard in de koelkast, zodat je het langer vers houdt. Je kunt het ook bewaren op een koele, donkere plaats bij kamertemperatuur. Het is belangrijk dat de open pot goed afgesloten is en zo min mogelijk luchtcontact maakt. Je moet ook rekening houden met de temperatuur op je bewaren. Nutrilon mag nooit worden bewaard bij een temperatuur boven 25 graden Celsius. Als je het bewaart bij hoge temperaturen, kan het snel bederven.

Hoe nutrilon na opening te gebruiken?

Om een optimale smaak en kwaliteit te behouden, moet je de nutrilon binnen de aangegeven tijd op de verpakking gebruiken, en je moet zorgen dat je de juiste verhoudingen voor het poeder en het water hanteert. Voordat je het aan je baby geeft, moet je het oplossen in warm water. Gebruik alleen heet (niet kokend) water om het poeder op te lossen. Voeg het water toe aan het poeder terwijl je het mengt. Als je alle instructies goed volgt, kun je er zeker van zijn dat je het meeste uit je Nutrilon poeder haalt.

Samenvatting

Nutrilon is een speciaal gemaakt voedingsmiddel voor baby’s en jonge kinderen. Nutrilon is na openen twee maanden houdbaar, maar het verliest na deze tijd ook snel de smaak en nutritieve waarde. Daarom is het belangrijk dat je wat je resteert zo snel mogelijk na openen gebruikt. Om een optimale smaak en kwaliteit te behouden, moet je de nutrilon binnen de aangegeven tijd op de verpakking gebruiken, en je moet zorgen dat je de juiste verhoudingen voor het poeder en het water hanteert.

Plaats een reactie