Houdbaarheid van ophtosan oogzalf

Ophtosan oogzalf is een verzorgende oogzalf die wordt gebruikt om infecties te voorkomen en te behandelen. Het heeft antiseptische en anti-inflammatoire eigenschappen die het oog beschermen tegen schadelijke bacteriën. Het wordt gebruikt om ontstekingen, allergische reacties en infecties van het oog te behandelen. Ophtosan oogzalf heeft een goede houdbaarheid en kan gedurende meerdere jaren bewaard worden. Als je oogzalf twee jaar of langer gebruikt, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze vervalt en moet vernietigen.

Hoe lang is ophtosan oogzalf houdbaar?

Ophtosan oogzalf heeft een houdbaarheid van twee jaar in het donker en afgesloten. Het is belangrijk om een nieuwe tube oogzalf te krijgen wanneer de oorspronkelijke tube twee jaar oud is. Het is ook belangrijk dit te controleren voor elke tube individueel, omdat sommige van de medicatie in de oogzalf de houdbaarheid na twee jaar kan verlagen.

Het is essentieel dat je ervoor zorgt dat andere personen niet hetzelfde medicijn gebruiken. Investeer in een aparte tube en label deze. Dit komt omdat, wanneer medicatie niet op de juiste manier wordt bewaard, de houdbaarheid vermindert. Maak je je grote zorgen over de houdbaarheid? Neem dan contact op met je arts of apotheker. Zij zullen je de juiste informatie geven over de houdbaarheid.

Wat is ophtosan oogzalf?

Ophtosan oogzalf is een unieke combinatie van stoffen die een sterke antiseptische en anti-inflammatoire werking hebben. Het pakt ontstekingen aan, stopt irritaties, vermindert allergische reacties en neutraliseert bacteriën. Ook helpt het bij het herstellen van de natuurlijke microflora van het oog en creëert een barrière tegen infecties. Ophtosan oogzalf bevat onder andere melkzuur, glycerol, natriumchloride, natriumcitraat en isothiazolinon. Dit maakt het een krachtig antisepticum dat niet alleen eenvoudig te gebruiken is, maar ook efficiënt bij het bestrijden van infecties.

Hoe gebruik je ophtosan oogzalf?

Gebruik ophtosan oogzalf eenmaal per dag, of meer als er door uw arts is aanbevolen. Was je handen met warm water met zeep, droog ze af en was je ogen met warm water. Verwijder overtollig traanvocht dat de ogen eventueel geïrriteerd hebben en breng de oogzalf aan. Doe dit heel voorzichtig, in kleine stroken en boven en onder elk oog. Vergeet niet dat je maar één jaar oogzalf hebt die je niet moet delen, maar je uiteindelijk moet weggooien na twee jaar. Na het aanbrengen van de oogzalf moet je contactlenzen indien van toepassing verwijderen en een minimum van 15 minuten tot een uur laten zitten na het gebruik.

Conclusie

Ophtosan oogzalf is een krachtig antisepticum met antiseptische en anti-inflammatoire effecten, dat de ogen beschermt tegen schadelijke bacteriën. Het heeft een goede houdbaarheid van twee jaar, maar als je het langer dan twee jaar gebruikt, moet je nieuwe oogzalf kopen. Zorg ervoor dat je de instructies volgt bij het aanbrengen en je moet contactlenzen verwijderen als je de oogzalf gebruikt. Als je vragen hebt over de houdbaarheid of gebruik van ophtosan oogzalf, neem dan contact op met je arts of apotheker.

Plaats een reactie