Houdbaarheid van Perfax behanglijm

Perfax behanglijm is een populaire keuze als het gaat om behanglijm. Het is gemaakt van een speciale lijmchemicaliën die worden gebruikt om behang aan de muur te bevestigen. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en is daarom geschikt voor een verscheidenheid aan behangmaterialen. Maar als je het koopt, wil je waarschijnlijk wel weten hoe lang het houdbaar is. In dit artikel gaan we dieper in op de houdbaarheid van Perfax behanglijm.

Wat is Perfax behanglijm?

Perfax behanglijm is een synthetische lijm gemaakt van een chemicaliënmengsel en getest door onder andere het Duitse DIBt (Duits Instituut voor Bouwtraining). Het is een lijm die wordt gebruikt voor het bevestigen van behang aan een muur, en het is verkrijgbaar in verschillende diktes om verschillende soorten behang te bevestigen. Het is eenvoudig aan te brengen op de muur en heeft een hoge hechting.

Houdbaarheid van Perfax behanglijm

De houdbaarheid van Perfax behanglijm wordt bepaald door twee factoren: hoe het wordt bewaard en hoe het wordt gebruikt. Als het in de originele verpakking is verzegeld en bewaard wordt in een koele, droge ruimte, dan is de houdbaarheid ongeveer 5 jaar. Als het gebruikt is, moet de lijm binnen 24 uur worden aangebracht op een schone, droge muur. Als het langer is blootgesteld aan het licht en de lucht, kan het effect verminderen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het behanglijm correct wordt bewaard om de houdbaarheid ervan te verlengen. Bewaar de lijm bij kamertemperatuur, verzegeld in de originele verpakking en uit de buurt van direct zonlicht. Het kan worden verwarmd, maar verwarm het niet langer dan 1 uur. Houd ook rekening met de luchtvochtigheid: als het luchtig is, kunt u een luchtontvochtiger gebruiken om de luchtvochtigheid te verlagen en de houdbaarheid van de lijm te verbeteren.

Gebruik van Perfax behanglijm

Het gebruik van Perfax behanglijm is eenvoudig en het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Voordat u de lijm aanbrengt, moet u de muur grondig schoonmaken van stof en vetten, en er moet een primer worden aangebracht op een gebarsten of poreus oppervlak. Als het behang wordt aangebracht op een buitenmuur, is extra hechting noodzakelijk. Breng het behanglijm rechtstreeks op de muur aan met een kwast of roller. Laat het circa 15 minuten intrekken en breng het behang vervolgens voorzichtig aan.

Conclusie

Perfax behanglijm is een synthetische lijm die wordt gebruikt voor het bevestigen van behang aan een muur. Het kan binnen en buiten worden gebruikt en is verkrijgbaar in verschillende diktes. De houdbaarheid van de lijm wordt bepaald door hoe het is bewaard en hoe het is gebruikt: als het in de originele verpakking is verzegeld en bewaard wordt bij kamertemperatuur, dan is de houdbaarheid ongeveer 5 jaar. Het is belangrijk om de lijm met de juiste zorg en technieken te gebruiken om de levensduur ervan te verbeteren.

Plaats een reactie