Houdbaarheid van pommery champagne

Pommery champagne is een type champagne dat helaas niet zo lang houdbaar is als andere soorten champagne. Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe lang pommery champagne houdbaar is, inclusief de wijze waarop het bewaard wordt. Het is belangrijk om te weten dat pommery champagne correct wordt bewaard om de kwaliteit ervan te behouden.

Wat is Pommery champagne?

Pommery champagne is een type dat wordt geproduceerd in de Champagne streek in Frankrijk. Het is een methode champenoise champagne, wat betekent dat het niet alleen door de druiven, maar ook door de tweede gists is verkregen. Het is een krokant, fris en fruitig type bubbel met subtiele kruidige tonen, wat het zowel een populaire als een betaalbare champagne maakt.

Hoe lang is pommery champagne houdbaar?

Pommery champagne heeft een korte houdbaarheid van ongeveer twee tot drie jaar als het op de juiste manier wordt bewaard. Des te langer de champagne rijpt, des te meer smaak en body heeft het, waardoor het een betere smaak heeft. Na twee jaar rijping is pommery champagne echter op zijn best en verliest het snel aan kracht en smaak. Zelfs als de fles niet wordt geopend, begint de smaak na twee jaar sterk te verminderen.

Hoe moet pommery champagne bewaard worden?

Pommery champagne is het beste te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 7 graden Celsius met een luchtvochtigheid van 75-80% in een donkere kamer, vooral als het licht is. Daarnaast moet de fles op zijn kant worden bewaard, omdat de bubbels zo lang mogelijk in de fles blijven. Als de champagne in de koelkast wordt opgeslagen, wordt het aanbevolen om een vochtige doek over de fles te leggen om te voorkomen dat de label naar beneden gezogen wordt.

Wat kun je met pommery champagne?

Pommery champagne is heerlijk om op zichzelf te drinken, maar het is ook een perfecte aanvulling op veel verschillende mer-hoeveelheden. Het kan worden geserveerd als aperitief of als een mousserende toevoeging aan desserts zoals schuimgebakken en sorbet. Pommery champagne maakt ook een geweldige dranksmaakmaker voor cocktails als het wordt gemengd met andere ingrediënten zoals limonade, fruitsap, wijn of sterkedranken.

In feite is pommery champagne een perfecte basis voor veel verschillende drankjes en is het lekker om te drinken bij een warm diner of een romantisch diner voor twee. Het is een soort bubbelwijn die vaak geserveerd wordt bij speciale gelegenheden, waardoor het gebruik ervan een extra speciale zin geeft.

Conclusie

In het kort, pommery champagne is helaas niet zo lang houdbaar als andere soorten champagne, al deze houdbaarheid hangt sterk af van de manier waarop deze bewaard wordt. Het is heerlijk om op zichzelf te drinken, maar het kan ook worden gemengd met andere ingrediënten om tegenwoordige drankjes te creëren. Al met al heeft pommery champagne een korte houdbaarheid, maar als deze op de juiste manier wordt bewaard, kan de smaak en kwaliteit ervan gedurende twee tot drie jaar heerlijk blijven.

Plaats een reactie