Houdbaarheid rookworst vacuum

Rookworst is een Nederlandse delicatesse en een Hollandse lekkernij. De worst wordt vaak gevacumeerd verkocht om de houdbaarheid en smaak te garanderen. Wanneer je rookworst vacuum koopt is het belangrijk om te weten hoe lang het houdbaar is. In dit artikel kijken we naar de houdbaarheid van rookworst vacuum en wat het precies is.

Wat is rookworst vacuum?

Rookworst vacuum is een natuurlijk geproduceerde worst die onder vacuüm gestopt, gekookt en gerookt is. De worst is geperst en in vacuümverpakking gekoeld om de kwaliteit, smaak en houdbaarheid van de worst te garanderen. Bij de verpakking kan staan welke stikstof sommige producten bevatten, vaak wordt het benoemd als E250 – E251, of E252. Dit stikstof is waarvoor de houdbaarheid van rookworst vacuum verlengd kan worden.

Hoe lang is rookworst vacuum houdbaar?

Rookworst vacuum is meestal verpakt met stikstof, waardoor het langer houdbaar is dan tarwe – of sojaworst. Als de rookworst vacuum goed mooi verpakt is en koel bewaard wordt, kan het tot 47 dagen houdbaar zijn. Zonder stikstofzout is rookworst vacuum maximaal 15 dagen in de koelkast houdbaar.

Hoe bewaar je rookworst vacuum?

Rookworst vacuum moet altijd goed bewaard worden om de houdbaarheid en smaak te garanderen. Het is het beste om de worst vacuüm te bewaren in een koelkast op 4 graden Celsius. Na openen van de verpakking moet je rookworst vacuum eten binnen 7 dagen. Mocht het langer duren dan kan je de worst vacuüm bewaren in een afgesloten bakje of plastic zak en bewaren in de koelkast of invriezen.

Wat kun je ermee doen?

Rookworst kun je als gezond snack eten, of gekookt en in plakjes gesneden als bijgerecht. Je kunt rookworst ook gebruiken in salades en sandwiches. In de pannenkoeken kan het ook, maar niet als je rookworst vacuum eet, maar dan heb je vers gerookte worst nodig. Vers gerookte rookworst is binnen een paar weken, en soms binnen enkele dagen, houdbaar. Als je rookworst vacuüm eet, hou je dan altijd rekening met de houdbaarheid aangegeven op het etiket.

Conclusie

Rookworst is een lekkere snack, bijgerecht of salade ingrediënt en is goed te vacumeren om de houdbaarheid en smaak te garanderen. Rookworst vacuum kan tot 47 dagen houdbaar zijn wanneer het goed bewaard wordt in een koelkast op 4 graden Celsius. Je kunt het eten als snack, maar ook in salades of sandwiches, maar let altijd op de houdbaarheid van rookworst vacuum.

Plaats een reactie