Houdbaarheid van rosé wijn

Rosé wijn is een soort enige tussen rode en witte wijn in. Het wordt gemaakt door de schillen van donkerder kleurige druiven zoals Cabernet Sauvignon, Pinotage of Syrah even te laten maceratie met het sap. Ontstaan uit moedernaturen voorkeur, rosé wijnen zijn al sinds mensenheugenis te vinden. Maar hoelang zijn deze verfijnde dranken te bewaren?

Hoe lang is rosé wijn houdbaar?

Wanneer je een fles rosé wijn koopt, moet je weten dat dit geen drank is voor lange termijn. Rosé wijnen zijn gemaakt om te worden gedronken op korte termijn, want na 12 tot 18 maanden na het proces van bottelen, beginnen de kleuren, geuren en smaken af te nemen. Vanaf dit moment is het belangrijk om de wijn goed te bewaren om kwaliteit te behouden.

Met de juiste technieken is de houdbaarheid van rosé wijnen te verlengen, maar in de regel, de gemiddelde rosé wijn koel en donker te bewaren, bij constante temperaturen van 10 tot 15 graden Celsius, en Drink binnen 12 tot 18 maanden, om ervoor te zorgen dat je de heerlijke smaak en bouquet behoudt.

Waarom rosé wijnen verloopt

Rosé wijnen zijn gemaakt met veel minder toegevoegde conserveringsmiddelen en koolzuur dan rode of witte wijnen. Door de lagere hoeveelheid toegevoegde conserveermiddelen, hebben rosé wijnen een kortere levensduur. De lage koolzuurgehaltes betekenen dat er meer zuurstof in de fles terecht komt, waardoor de wijn oxidatie ondergaat en zijn frisheid verliest.

Wanneer het goed en op kamertemperatuur bewaard wordt, hebben de meeste rosé wijnen een levensduur van ongeveer 1 tot 2 jaar. Wanneer je een fles rosé wijn koopt, moet je er rekening mee houden dat de wijn mogelijk een jaar na aankoop behoorlijk verandert en duidelijk verslechtert. Het is dus het beste om de wijn zo snel mogelijk te consumeren.

Wat zijn de voordelen van rosé wijn?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het drinken van rosé wijn. Om te beginnen heeft het een lager alcoholpercentage dan zijn zwaardere rode of wit, waardoor het populair is bij degenen die dienen te stoppen met drinken na één glas. De tinten kunnen variëren van heel licht en subtiel tot donker en sterk. Rosé wijn is ook geweldig als verfrissend aperitief en is ideaal voor het combineren met lichte maaltijden. Bovendien heeft het veel gezondheidsvoordelen, waaronder het versterken van de spijsvertering, versterken botten, verminderen kankerrisico’s en het verlagen van het cholesterolgehalte.

conclusie

Al met al is het belangrijkste om te onthouden dat rosé wijn is op zijn best gedronken in de eerste 12 tot 18 maanden na het bottelen. Na deze termijn, het gehalte van aroma’s, kleur en smaak zal afnemen. Hoewel het nog steeds drinkbaar zal zijn, zal het niet het zelfde zijn als de smaak die de wijn bij het bottelen bedoeld was. Weinig krachtiger en subtielere om het voor lange termijn vast te houden, rosé wijn is een licht en toegankelijk drankje om te genieten van elk moment van het jaar.

Plaats een reactie