Houdbaarheid van soep invriezen

Als je teveel soep hebt gekookt of als je wat over hebt, wil je dit niet onnodig weggooien. Gelukkig kun je soep invriezen, waardoor je het op een later moment nog kunt gebruiken. Maar hoe lang is soep houdbaar als je het invriest? In dit artikel lees je meer over de houdbaarheid van invriesbaar soep en wat je er mee kunt.

Hoe lang is invriesbaar soep houdbaar?

Het invriezen van soep is een makkelijke manier om de houdbaarheid te verlengen. Soep kun je zowel in zakken als in potten invriezen. Als je het goed invriest, is het ongeveer 3 maanden houdbaar. Echter is de kwaliteit en smaak van de soep na deze periode vaak niet meer optimaal. Voorkom bovendien dat je diverse verschillende soorten soepen door elkaar invriest, omdat dit leidt tot smaakevolgens. Als je meerdere partijen soep in de diepvries bewaart, verdeel dan aan het einde alles in etiketten.

Wat is invriesbaar soep?

Soep is iets dat je kant-en-klaar kunt invriezen. Afhankelijk van de ingrediënten die je kiest, bepaal je zelf de smaak. Vervolgens draai je het bijvoorbeeld in plastic zakken of speciale diepvriesbakjes in, die veel warmte doorlaten en lucht uit de buurt houden. Als je de soepkokers van het vuur hebt genomen en het mengsel is afgekoeld, kun je het invriezen. Hierdoor kun je in kleine porties over meerdere avonden genieten van je zelfgemaakte soep.

Wat kan je met invriesbaar soep?

Als je klaar bent met de voorbereiding van de soep, dan is deze klaar om te invriezen. Als je soep hebt die gekookt kan worden, kun je deze eenvoudig invriezen zonder voorbereiding. Als je bijvoorbeeld kruiden, groenten of vlees hebt toegevoegd, kun je ook dit invriezen tezamen met de soep. Zorg er wel voor dat de porties zo klein mogelijk zijn, in verschillende bakjes of bakjes, zodat je ook later nog kunt genieten van je soep.

Soep is een diamant-in-de-ruwe, heerlijk comfortvoedsel dat ons op warme avonden warm houdt. Het invriezen is hierbij een bewezen techniek om de houdbaarheid en de smaak van de soep voor een langere periode te behouden. Zorg er wel voor dat je altijd veiligheid en hygiëne in acht neemt bij het koken en invriezen, zodat je kunt genieten van heerlijke soep van topkwaliteit.

Plaats een reactie