Houdbaarheid van sticker

Een sticker is een stuk papier dat wordt beplakt met een lijmlaag die makkelijk aan te brengen en verwijderbaar is. Stickers worden vaak gebruikt voor verpakkingen, voor grafische doeleinden en voor reclame. Maar hoe lang is de houdbaarheid van een sticker?

Soorten stickers

Er zijn verschillende soorten stickers met verschillende houdbaarheidsdata. Onze gewone sticker, die we thuis gebruiken, heeft over het algemeen een houdbaarheid van 3-4 maanden na aankoop. Afhankelijk van de kwaliteit en de verpakking is deze termijn natuurlijk iets langer of korter. Zorg ervoor dat u haar daarom op een droge, stofvrije plek bewaart.

Een andere veel voorkomende sticker is de statische sticker. Ze hebben een kleeflaag die er niet af komt en vaak wat duurder is. Deze stickers worden vaak gebruikt voor school- of kantoorprojecten. Onder andere het vergroten van touw of het versterken van een boek. Deze stickers hebben een houdbaarheid tot 2 tot 3 jaar na aankoop. U merkt de kwaliteit of houdbaarheiddoelstelling als u deze koopt, dus let altijd op de verpakking.

Technische stickers en hun houdbaarheid

Dan zijn er nog technische stickers. Dit zijn duurdere, professionele stickers die worden gebruikt voor langere periodes. Vaak hebben ze een antislip en antistatische bescherming voor delicate materialen. Er zijn een aantal fabrikanten die stickers maken met een houdbaarheid tot 5 tot 6 jaar na de aankoop. Het kan echter afhankelijk zijn van het milieu, het materiaal en de kwaliteit van de sticker zelf. Houd hier altijd rekening mee voordat u technische stickeraankopen doet.

Wat kun je met Stickers?

Stickers kunnen worden gebruikt om objecten te versieren, te renoveren en persoonlijker te maken. Ze kunnen worden gebruikt om kleine kinderen te belonen en hun belangstelling voor school te verhogen of om iemands kamer een origineel uiterlijk te geven. Er zijn oneindig veel verschillende soorten en maten stickers. U kunt sommige zelfs ontwerpen en laten drukken naar uw eigen idee. U kunt bijvoorbeeld een tegeltje met een foto bedrukken, dan creëert u een heel ander aanzicht in huis.

Stickers kunnen ook worden gebruikt om een ​​veelheid aan producten te verpakken en te beschermen. Ze vinden ook toepassing in reclamecampagnes binnen verschillende sectoren. Stickers dienen als herinneringen voor bepaalde evenementen of bedrijven of kunnen worden gebruikt als een beloning voor voltooide taken.

Houdbaarheid

In het algemeen hebben stickers een redelijke houdbaarheid, maar de levensduur varieert aanzienlijk, afhankelijk van de kwaliteit van de sticker. Gewone stickers die thuis worden gebruikt, hebben een houdbaarheid van 3-4 maanden na aankoop. De statische sticker heeft een levensduur van 2 tot 3 jaar. Ten slotte hebben technische stickers meestal een houdbaarheid van 5-6 jaar na aankoop, afhankelijk van het productieschema en het milieu.

Stickers zijn heel praktisch en belangrijk voor verpakkingen, reclame, materiaalbescherming of thuisinrichting. Ze hebben ook verschillende houdbaarheid naargelang van de kwaliteit. Kijk daarom altijd naar de kwaliteit voordat u de stickeraankoop doet.

Plaats een reactie