Houdbaarheid van tempeh

Tempeh is een voedingsmiddel dat voornamelijk in Indonesië wordt gegeten. Het is gemaakt van gefermenteerde gele, sojabonen en is vol van voedingsstoffen die helpen bij het verbeteren van de gezondheid. Het is een van de meest voedzame producten die je kunt eten. Er zijn veel voordelen aan het eten van tempeh en een van die voordelen is dat het heel lang houdbaar is.

Hoe lang is tempeh houdbaar?

Tempeh is over het algemeen ongeveer 6 maanden houdbaar. Het heeft een lange houdbaarheid omdat het een gefermenteerd product is. Fermentatie helpt bij het conserveren van voedsel door de groei van schadelijke bacteriën te voorkomen. Als je tempeh koopt, moet je er op letten dat er een goede datum op staat. Zorg ervoor dat je tempeh gebruikt voordat deze datum is verstreken.

Wat is tempeh?

Tempeh is een supervoedzame, lichtwegende, gefermenteerd product gemaakt van gele sojabonen. De bonen worden gemengd met een bijzondere schimmel die ze gaat fermenteren. Het maken van tempeh duurt meestal 24-48 uur. Tijdens dit proces worden proteïnen en koolhydraten gebroken waardoor het meer voedzamer wordt. Tempeh wordt gezien als een goede bron van vezels, eiwitten, omega-3 vetzuren, mineralen en vitamines.

Wat kan je met tempeh?

Je kunt tempeh op verschillende manieren klaarmaken. Je kunt het rauw eten, gefrituurde tempeh maken, het bakken of het koken. Behalve dat het lekker is, maakt het ook een gezond vervangmiddel voor vlees. Je kunt tempeh in salades, in wraps, in sandwiches, in gehaktballetjes en in pastasauzen gebruiken. Als je erop let dat je tempeh gebruikt voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken, kun je er lekkere maar ook gezonde gerechten mee maken.

Conclusie

Tempeh is een gezonde en voedzame voeding die verkrijgbaar is in veel winkels. Als je het koopt, moet je er op letten dat de houdbaarheidsdatum niet verstreken is. Als je het goed bewaart, is tempeh ongeveer 6 maanden houdbaar. Je kunt het op verschillende manieren klaarmaken en het is een goede vervanging voor vlees. Probeer eens een van de vele heerlijke recepten met tempeh. Je zult versteld staan hoe lekker en gezond het is!

Plaats een reactie