Houdbaarheid van twee kippen advocaat

Kippen advocaat is een heerlijke, luchtige en romige saus, ideaal voor bij allerlei vleesgerechten. Het is natuurlijk niet erg prettig als je dit in de koelkast bewaart, maar de volgende dag merkt dat het al bedorven is. Maar hoe lang kun je twee kippen advocaat bewaren?

Wat is twee kippen advocaat?

Twee kippen advocaat is een typisch Nederlands sausje. Het is gemaakt van mayonaise gemengd met cognac, eidooier en citroen. Afhankelijk van de bereidingswijze worden er ook andere ingrediënten toegevoegd, zoals uien, mosterdsaus, sjalotjes of knoflook. De saus is een echte aanvulling op bijvoorbeeld kippetjes, spareribs of kalkoenschnitzels. Het wordt daarom vaak als (tafel)saus verstrekt bij de maaltijd. De saus wordt voornamelijk koud geserveerd.

Hoe lang is twee kippen advocaat houdbaar?

Twaalf kippen advocaat is gewoonlijk een weken houdbaar in de koelkast. Het is belangrijk om het juist te bewaren om schimmel of voedselvergiftiging te voorkomen.De advocaat moet daarom goed afgesloten en koel bewaard worden. Luchtdicht verpakken voorkomt ook dat de saus vluchtige stoffen uit de koelkast absorbeert, waardoor de smaak verloren gaat. Rekening houdend met deze factoren, wordt aanbevolen twee kippen advocaat binnen vier à vijf dagen na bereiding te gebruiken.

Hoe kunt twee kippen advocaat bewaren?

Als je twee kippen advocaat gaat maken, is het belangrijk dat je deze goed en veilig bewaart. De advocaat kan het beste in een goed afgesloten bak bewaard worden. Vermijd het bewaren in een gietijzeren bak, omdat deze gemakkelijk kan verroesten. Vervolgens plaats je de twee kippen advocaat in de koelkast. De optimale bewaartemperatuur is 3-6°C. Zorg ervoor dat de advocaat binnen deze temperatuur bewaard wordt, wat tegen het bederven helpt. Wanneer de saus langer dan een week wordt bewaard, wordt aanbevolen de containers na een week te openen en de saus te inspecteren op buigingen of verkleuringen. In dit geval kan het zijn dat de saus al bedorven is en dus niet meer te consumeren.

Twelve Kippen advocaat: wat kun je ermee doen?

De kippen advocaat kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Zo is het een heerlijke saus om bij geroosterd vlees, vis of gevogelte te serveren. De saus kan ook worden gebruikt in salades, sandwiches, wraps of pizza’s. Met de advocaat kunnen ook heerlijke dipjes worden gemaakt. Meng de saus met bijvoorbeeld salsa of geraspte kaas en je kunt genieten van een heerlijke dip. De advocaat is verschillende vormen verkrijgbaar, zodat je er mee kunt experimenteren en je maaltijd kunt opleuken. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld kleine schaaltjes, grote potten, spray of ijsblokjes. Al deze opties zijn verkrijgbaar bij de supermarkt.

Conclusie

Twaalf kippen advocaat is een populaire saus, die je op veel verschillende manier kunt gebruiken. De saus is meestal een week houdbaar en moet goed en luchtdicht bewaard worden om te voorkomen dat de saus bederft. Twaalf kippen advocaat is verkrijgbaar in verschillende formaten, waardoor je er je maaltijd mee kunt opleuken.

Plaats een reactie