Houdbaarheid van vlees sealen

Gedurende de laatste jaren is de populariteit van vlees sealen enorm gestegen. Sealen is een ideale manier om vlees te bewaren en om de smaak en textuur van het vlees te verbeteren. Veel mensen die vlees sealen, willen weten hoe lang het vlees houdbaar is na het sealen. Hieronder laten we zien wat vlees sealen precies is, en wat de houdbaarheid daarvan is.

Wat is vlees sealen?

Sealen is een manier om vlees te bewaren waarbij vocht eruit wordt gezogen en vershoudfolie eromheen wordt geslagen. De vershoudfolie is een polyethyleenlaag waarmee het vocht wordt vastgezet. Het vlees wordt dan vervolgens hermetisch afgesloten, waardoor het langer houdbaar blijft. Sealen is een goede manier om vlees langer vers te houden omdat het vocht niet verdampt en het omhulsel een barrière vormt tegen bacteriën. Sealen is ook een ideale manier om de smaak en textuur van het vlees te verbeteren doordat de vochtigheid langer vastgehouden wordt.

Hoe lang is vlees sealen houdbaar?

Het vers sealen van vlees is meestal houdbaar gedurende twee tot vier maanden. Afhankelijk van hoe het makelij is verpakt, kan dit verschillen. Het vers sealen van rundvlees kan bijvoorbeeld bijna één jaar langer houdbaar zijn dan het vers sealen van kip. Het is daarom belangrijk om het vlees goed te inspecteren voordat je het gaat sealen. Als het vlees verontreinigd of aangeraakt is, zal het minder lange houdbaar zijn dan zuiver vlees. Het is ook belangrijk om te onthouden dat als het vlees door en door verwarmd is tot 72 graden, het gevaar bestaat dat de voedselveiligheid niet meer gegarandeerd is. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het vlees niet heet wordt voordat het geseald wordt.

Gebruik van vlees sealen

Vlees sealen is een gezonde manier om vlees te conserveren, omdat het vocht niet verdampt en er geen zoetstoffen, zouten of conserveringsmiddelen toevoegen. Het is ook erg handig want je kunt de porties vooraf klaarmaken en die dan bevriezen en tot twee tot vier maanden bewaren. De porties kunnen daarna bioverdroren of opgelost worden en toegevoegd worden aan sauzen of soepen. Het is ook een uitstekende manier om restjes vlees te bewaren voor een later gebruik. Vlees sealen is ook ideaal voor het roken van vlees omdat het vocht behouden blijft en het vlees malser wordt.

Vlees sealen kan ook gebruikt worden om andere producten zoals kaas, noten, gedroogd fruit, bloemkool of broccoli langer vers te houden. Door het vers sealen van groenten worden alle vitaminen en mineralen behouden. Met vlees sealen kun je ook gemakkelijker portie-omvangen maten, zodat je precies de juiste hoeveelheid precies kunt meenemen voor snacks en andere gerechten.

Conclusie

Vlees sealen is een geweldige manier om heerlijk smakende, verse producten langer houdbaar te houden. Je kunt er zeker van zijn dat het vlees, kaas, noten, gedroogd fruit, bloemkool en broccoli nog twee tot vier maanden vers blijven. Als je vlees goed inspecteert voordat je het gaat sealen en de temperatuur goed in de gaten houdt, kun je er zeker van zijn dat je producten lange tijd vers blijven. Als je op zoek bent naar manieren om je voedselverspilling te verminderen, is vlees sealen een geweldige manier om je ingrediënten langer houdbaar te houden.

Plaats een reactie