Houdbaarheid van zelfgemaakte advocaat

Advocaten is een Nederlandse lekkernij die favoriet is sinds de 16e eeuw. De lekkernij bestaat uit een dik en romig waterig mengsel van hoofdzakelijk eidooier, suiker en brandewijn of sinaasappelsap. Deze saus is perfect om te eten tijdens een etentje, holidays zoals Pasen en Oud en Nieuw of als luxe toetje. Bovendien kun je het ook makkelijk zelf maken.

Hoe lang is zelfgemaakte advocaat houdbaar?

Zelfgemaakte advocaat is meestal goed in de koelkast voor 1 a 2 weken. Voor het beste resultaat dat langer bewaard kan worden, is het aan te raden om er voor te zorgen dat de advocaat schoon is als hij wordt geconsumeerd. Dit betekent dat de advocaat ten minste 24 uur moet worden bewaard in de koelkast voordat hij kan worden gegeten.

Als de advocaat goed afgesloten is, is hij meestal 3 maanden in de diepvries houdbaar. Degene die de advocaat invriest moet ervoor zorgen dat deze goed wordt afgedekt met plasticfolie. Om ervoor te zorgen dat de advocaat niet taai wordt, moet hij gedurende het invriezen siddervrij blijven. En bij het ontdooien, moet de advocaat in de koelkast worden bewaard om vochtverlies en verrotting te voorkomen.

Wat is zelfgemaakte advocaat?

Zelfgemaakte advocaat is een luchtig en romig, met verfijnde smaken, en is gemaakt van eiwit, suiker en brandewijn of sinaasappelsap. De traditionele advocaat wordt gemaakt van een eidooier-suiker mengsel dat wordt verwarmd tot bijna 78 graden celcius. Eenmaal opgestookt, wordt het mengsel vervolgens gecombineerd met brandewijn of sinaasappelsap, wat zorgt voor het luchtige en romige resultaat.

Wat kan je er mee?

Er zijn veel verschillende manieren waarop mensen zelfgemaakte advocaat kunnen gebruiken:

  • de advocaat kan worden gebruikt om taarten en gebak te versieren
  • het kan worden gebruikt als een topping voor ijs en banketbakken
  • het kan worden gebruikt als een voedende en heerlijke snack, als een dip voor kersen of aardbeien of als verfrissende topping voor desserts en toetjes
  • het kan worden gebruikt als saus voor boven andere voedingsmiddelen, zoals pannenkoeken, cake of crêpes

Zelfgemaakte advocaat is een lekkernij die al meer dan 500 jaar populair is en het is gemakkelijk zelf te bereiden, zodat iedereen er genieten van kan. De erg lange houdbaarheid maakt het een geweldige keuze voor iedereen die bijvoorbeeld feestjes en etentjes organiseert. Met deze lekkernij aan boord, is er geen excuus meer om geen feestelijke aangelegenheid te hebben!

Plaats een reactie